Athens by night

20120829-224258.jpg

Nu har jag checkat in på Plaza Hotell på Syntagma Torget. I sviten jag tilldelats hade CNN och BBC sin studio under valet. Jag är här för att föreläsa om grekisk kultur, kokkonst och kris för ett svenskt företag. Därför bor jag inte i min lägenhet på Rivieran. Jag har som vanligt åkt direkt från flygplatsen till frisören. Giorgos Waldert gör underverk med mitt hår och kämpar för livet för att undvika en konkurs. Det minsta jag kan göra för honom är att vara en trogen kund.

En 36-årig tjej som var där berättade hur hon drömde om att skaffa barn men eftersom hon just förlorat jobbet och hennes man har osäkra inkomster från sin bilverkstad vågar de inte föröka sig. Faktum är att de gjorde abort förra året när de båda var arbetslösa. Krisaborter är ett nytt begrepp här. Istället ger de små bidrag till systerdotterns privata läxläsning för att hon ska kunna komma in på universitetet.

Nu ska jag sova för imorgon väntar en sväng i byråkratiska labyrinter och så ska jag fira min grekiska namnsdag som är en stor angelägenhet här nere. Varm kram från +30C.

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *