Alexandra Pascalidou får utmärkelsen Årets Kvinnogärning

Alexandra Pascalidou får utmärkelsen Årets Kvinnogärning 2019-03-08 - Foto copyright Thron Ullberg

Hurra så hedrad jag är. ROKS är ju Riksorganisationen för Kvinno- och tjejjourer i Sverige. De räddar liv. Så här lyder motiveringen: 

 ”Författaren, journalisten och debattören Alexandra Pascalidou tilldelas utmärkelsen Årets Kvinnogärning.

Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige delar varje år ut priset på Internationella kvinnodagen 8 mars.

Alexandra Pascalidou tilldelas priset för att hon under många år stått upp för kvinnors och tjejers rätt. När tiderna hårdnat har Alexandras röst inte blivit svagare – utan ökat i styrka, klarhet och mod. Genom att röra sig över länder, regioner, städer och stadsdelar har Alexandra Pascalidou i sin gärning sett och gett röst åt kvinnor som annars sällan hörs tala om det de ser, vet och upplever.

I sin bok ”Mammorna” skildrar Alexandra Pascalidou med mod och kärlek, men utan sentimentalitet, mödrars liv, med och i närheten av mäns våld och i våldets konsekvenser. Alexandra Pascalidou låter mödrarna tala och fram träder ett mönster av olika sorters marginalisering, men också en enorm styrka och klara blickar på en värld och ett samhälle, som dessvärre många gånger tittar bort.

Alexandra Pascalidou är med sitt engagemang en förebild i ett hårdnande samhällsklimat.”

Och HÄR kan ni klicka och läsa intervjun med mig.

Tusen tack bästa alla på ROKS för allt ert slit och arbete för flickor och kvinnor.

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *