Rapport från städskrubben

Stjärnorna står fel. Månen hänger snett. På min himmel. Efter en veckas dålig sömn och lite motvind har mitt humör börjat vackla. Visserligen började dagen med inspirerande frukostmöte på Riche och sen KB där jag skulle jobba. Där satt Kerstin Ekman, Samir Said, Jonas Hassen Khemiri och precis när jag börjat koncentrera mig passerade en väninna som städar där. Det slutade med att jag satt i lokalvårdarnas underjordiska personalrum och åt prinsesstårta för att fira en turkisk man som nyss fyllt 60. Städarna berättade att det finns fem våningar under jord på KB, att de numera även kokar kaffe åt personalen och fyller diskmaskinerna.

Sen gick jag upp och skrev en stund för att skynda till dagis och få en present av Melina som jag redan fått vid ett par tillfällen. Hon har ett grönt armband som hon slår in om och om igen och förväntar sig att jag ska hoppa av glädje varenda gång. Jag spelade med. Lika överraskad över att det alltid är samma armband i presentpappret.

Idag började Melina på Aikido där de lär sig räkna på japanska och göra kullerbyttor. Sen var det dags för lek och middag hos oss med fina kusinen Pavlos och efter läggning åkte jag till en gammal kompis födelsedagsfest i Sumpan. Det var kul att återse en massa gamla Rinkebyvänner och höra hur deras liv artat sig. Där var även vackra Rebecka. En tjej från Kungsholmen som var med i ett projekt som jag startade på 90-talet där jag förenade flickor för att bryta segregationen och slipa ner fördomströsklarna. För att jag själv under min uppväxt sällan träffade svenska innerstadstjejer. Jag sammanförde fem invandrartjejer från Rinkeby med fem svenska tjejer från innerstan under ett par års tid. De fick träffas i olika aktiviteter och komma hem till varandra för att inse att det var mer som förenade dem än det som skiljde dem åt. Idag har Rebecka barn med David, en kille jag hade på Rinkeby fritidsgård där jag arbetade i några år.

Efter att ha väntat på pendeltåget i en halvtimme i en kall perrong där jag snackade med ett fyllo och en snubbe som samlade burkar kom jag slutligen hem. Stelfrusen och trött ser jag nu fram mot morgondagens animerade biofilm med dottern och systersonen. Vad har ni för helgplaner och hur gör ni när humöret vacklar?

Dela på

2 Svar på “Rapport från städskrubben”

  1. När mitt humör vacklar så tar jag min i-pod med favoritmusiken och går ut och promenerar! Finns inget så uppiggande som musik! Och tvärtom! Om jag har svårt att sova så har jag satt ihop en spellista med lugna, mjuka ballader som man ligger och lyssnar till i mörkret, det är så avkopplande med musik!

  2. Jag går in i mig själv, meditation är svaret, för mig!
    Idag skiner solen hos mig, ska gå en promenad och kanske dricka kaffe på altanen!
    Sen middag, kycklinggratäng, med familj och mellomys!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *