Bordellbesök, nazistmöten och shopping

Igår började min dag på bordeller och slutade på nazisternas kontor. Att gå in i Gyllene Grynings fort var som att kliva in i en tidsmaskin som kastade in mig tillbaka till ett 30-tal som jag kände igen från historieböckerna. Affischer om blodsbanker som samlar och distribuerar rent grekiskt blod, slagord och hakkorsliknande symboler.

Kontoret var som ett bankfack med kameror, ståldörrar och gallergrindar. Där mötte jag tre gigantiska och fanatiska medlemmar som i nästan två timmar förklarade sin ideologi. Jag har bilder men det tar emot att publicera dem. När jag klev in var jag så rädd att jag darrade. Lyckligtvis hade jag med mig min vän Sotiris som livvakt. Även bordellbesöken var fruktansvärt omtumlande. Jag ska skriva om detta när jag orkar för nu är jag känslomässig köttfärs.

För att glömma köpte jag två klänningar i favoritbutiken Siran i Kolonaki: 

Ägarinnan Siran lät sina kravall-krossade skyltfönster stå kvar som ett konstverk. I butiken på Skoufa säljs allt från danska designers till grekiska bijouterier. Omklädningsrummet har gardiner som hon själv sytt av en massa vita skjortor:

Nu har jag bara fem timmar kvar i min soliga men sårade hemstad och nostalgin kör över mig som en pansarvagn. Som vanligt. Varför blir jag alltid så ledsen när jag lämnar Grekland? Vi ses hemma snart. Kram på er.

Dela på

4 Svar på “Bordellbesök, nazistmöten och shopping”

  1. Πραγματικά Αλεξάνδρα δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθεις homesick μετά από αυτόν τον άδικο πόλεμο που δέχτηκες εδώ.Και το αφιέρωμα της Τατιάνας δε μου άρεσε,ούτε αυτή απέναντί σου!Ήταν τσαπατσούλικο και ελλειπές.Αλλά νομίζω η νοσταλγία σου(η μόνη λέξη στο παγκόσμιο λεξικό που περιγράφει τόσο βαθιά τον πόνο για το σπίτι μας)είναι γραμμένη ανεξίτηλα στο dna σου και απόδειξη ότι είσαι so much Greek!!!

  2. Tungt att läsa dessa rader du skrev. Det är alltid svårt att lämna lilla Grekland nostalgin finns där.

  3. Det är två länder som jag besökt där det fanns en öppen rasism som var inkluderat i dagligt tal och det var i Grekland och Italien. Bägge dessa länder har stora ekonomiska problem som grundar sig i korrupta regeringar och att folk i allmänhet jobbar mycket svart. Kanske hänger det ihop? En sorts egoism.

  4. Verkligen lyckad disgen speciellt att topparna har olika vinklar ff6r att inte tala om glacyren <3! den fanns inte de5 jag hf6ll pe5 pe5 80-talet vi fick "bara" enfe4rgat ff6rutom en ge5ng o de5 tog alla den he4r "melerade" sorten se5 le4raren drog in den…Vasen jag gjorde med den glacyer blev je4ttefin men ff6nsterputsaren vi hade hemma lyckades sle5 sf6nder den o jag skulle fe5 en motsvarande, men hur kan me1n fe5 det ne4r man gjort den sje4lv…?!Kramis i fre5n en som kanske skulle ta o fota sina allster som e kvar se5 att man minns dom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *