Att göra skillnad

God morgon alla fina!

Solen skiner över Stockholm och känslorna sprudlar. Julen närmar sig med raska steg. Jag signerar julklappar för glatta livet efter att min bok ”Kaos- ett grekiskt krislexikon” utsetts till årets bok och julfavorit i DN.

Imorse medverkade jag i TV4s Nyhetsmorgon om bl.a. Jas-gripen, Kärrtorps-demonstrationerna och David Lagercrantz som fått det utmanande uppdraget att skriva fortsättningen på Millenium-trilogin. HÄR kan ni se det.

I SvD läser jag en debattartikel om polisens passivitet när det gäller rasistiska hot och slås av att inte en enda av undertecknarna har utländskt namn. Som om vi inte fanns. Som om vår utsatthet inte är lika utsatt. Vår rädsla inte väger lika tungt. Som om hoten mot oss inte är hot mot demokratin. Eller borde man som invandrare tåla lite mer och lära sig leva med hat och hot? Rasismen bör tas på lika stort allvar oavsett vem som drabbas. Ingen ska behöva frukta för sitt liv för att hen kämpar för det som borde vara självklart – alla människors lika värde. Rasismen springer inte bara på gatorna med järnrör. Den finns även i maktens korridorer där den ofta kamoufleras av en illa förklädd välvilja. Ändå är de flesta maktsfärer etniskt homogena. Såna som jag, utlandsfödda och bindestreckssvenskar, finns ofta där för att städa, koka kaffe eller laga mat. Imorse var det Paolo Roberto som stod för matlagningen. Jag är glad över att jag får chansen att ta upp mina hjärtefrågor – jämställdhet, jämlikhet och rättvisa – i nyhetspanelen.

Här med grabbarna. Alltid finklädda Johan Hakelius och rufsiga Thomas Bodström

IMG_2178

 

 

 

 

 

 

Igår plåtades jag på Kulturhuset för ett nytt spännande projekt som presenteras nästa år.

Alexandra Pascalidou

Som frilansjournalist är man inte bortskämd med julklappar från arbetsgivare så ni kan gissa om jag blev glad när byggfirman som renoverade hos mig lämnade en julkorg utanför dörren:

IMG_2167

Dela på

Ett svar på “Att göra skillnad”

  1. Hej
    Det låter intressant med ett nytt projekt nästa år,vad handlar det om? kommer vi få mer Alexandra i TV-rutan? ser med förhoppning fram emot det.
    Det var ju en väldigt passande julkorg du fick, då jag vet att du inte tycker om choklad,,, haha!
    Ha nu en trivsamt god fortsättning med de dina, så hoppas vi att du får ”korgen” av illasinnade brevskrivare och istället de glada positiva brev som du förtjänar.
    Kram och god fortsättning
    /Tomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *