Sell-outs och skandaler

Observera, vägskylten i mitt förra inlägg är inte mitt verk. Min kommer att avtäckas och invigas den 3 maj.

Förkyld läser jag grekiska tidningar om det kommande valet den 6 maj som blir en riktig rysare. Något chockad får jag ett sms av en nära vän i Aten. En fantastisk skådespelare och regissör, en intelligent kille som varit allmänt systemkritisk.

Nu kandiderar han till riksdagen för ett parti med en populistisk partiledare. Han skriver: ”Jag blir hellre söndertrampad av tjuren på arenan än står som åskådare på läktaren.” Jag fattar ingenting.

”Hur kan du?” frågar jag och får till svar:

”Livet är inte den fest jag förväntat mig men eftersom jag är här tänker jag dansa”.

Samtidigt har den förra försvarsministern Akis Tsohatzopoulos gripits för allt från pengatvätt till skatteflykt och fiffel med inköp av tyska u-båtar. Under hans fem år som försvarsminister köpte grekiska staten vapen för mer än 7 miljarder €.

En korrumperad politiker som höll sitt extravaganta bröllop på Plaza Athenée i Paris och nu sitter häktad i ett kyffe. Jag välkomnade gripandet eftersom så många politiker som roffat åt sig aldrig ställts till svars. Tills jag snackade med en annan grekisk kompis som sa: ”Har du inte frågat dig varför gripandet sker just under självaste påskveckan som är helig i Grekland?” Han förklarade att det självklart var en del i valkampanjen. Blott ett sätt att kasta aska i människors ögon. Att blidka de vredgade medborgarna. Att återuppväcka tilliten och få deras röster. Konspirationsteori eller vaken analys? Jag vet inte. Jag hoppas bara att de som bestulit landet och reducerat det till Europas svarta hål får sona sina brott.

Dela på

Ett svar på “Sell-outs och skandaler”

  1. så klart att detta är ett politiskt ”trick” i den kommande valkampanjen och ingenting annat !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *