Dagens Outfit

Vissa bilder är gulligare än andra. Här kommer en bild som sannolikt hamnat i sopkorgen. Angela Merkels Greklandsbesök i samma gröna kavaj som hon bar under Fotbolls-EM matchen när Tyskland krossade Grekland. En match som blev en politisk pajkastning. Nu anlände Europas starkaste kvinna till kontinentens svagaste länk i samma triumfkavaj. Många greker försöker tolka klädvalet. Jag drar inga slutsatser. Återvinning är bra och bilden nedan från Proto Thema gör den tyska Järnladyn mänsklig;

Dela på

7 Svar på “Dagens Outfit”

 1. Snälla Alexandra, hjälp mig – hur ska vi få bukt med den hemska stämning som idag råder mot våra invandrare? Jag blir fysiskt illamående och känner mig fruktansvärt maktlös när jag läser om all illvilja som florerar bland ”vanliga hyggliga arbetare”:
  Den stora nyheten i Borlänge idag är att 200 personer varslas vid SSAB, och genast fylls webbtidningen med kommentarer som de jag kopierat nedan, detta är bara 3 kommentarer av många, många fler i samma stil.
  ”Skulle det inte komma fler anhöriga till Borlänge2013…. Blir nog inte något P & L då dessa analfabeter ska försörjas…”
  ”Ett tips till de uppsagda: Lägg er i närmaste solarium, skaffa ett gäng ungar och släng era skolbetyg. Vips så får ni underhållsbidrag för livet och hyran betald”
  ”Någon måste ju betala för invasionen, hoppas på en lång kall vinter nu, för då åker ju många hem på semester till det land dom flytt ifrån”
  Själv skrev jag detta i kommentarsfältet:
  Suck, jag blir så illa berörd av alla illasinnade insändare som insinuerar att allt alltid är invandrarnas fel. Oavsett det gäller P & L, rovdjursfrågan eller lagda varsel så lyckas vissa komma in på invandring och invandringspolitik. Är det verkligen så illa ställt med solidaritet och medmänsklighet bland oss medborgare i Borlänge?

 2. Först och främst tycker jag det är märkligt med detta hat mot Merkel. Hon gör ju allt för stackars Grekland som förmodligen inte ens går att rädda. Varför bita den hand som föder en? Handlar det om vanlig löjlig medelahavs/balkan ”stolthet” tro?
  För övrigt. Håller med dig Anette. Väldigt märkligt att koppla samman en allmän lågkonjuktur (eller vad man ska kalla det) med invandring. Förstår inte heller det.
  Byt regering för guds skull. Det är dom som skadar detta vackra land inifrån. De förstår det inte nu men en vacker dag får vi alla se vad dom faktiskt gjort dessa hemska år vid makten. 🙁 Jag sörjer mitt vackra Sverige.

 3. Aleksandra, hur kan du vara feminist antirasist och samtidigt så fixerad på andra kvinnors klädstil ?!
  Din klädfixering är småborgerligt och småsexistiskt (för att du är mest fixerad just på kvinnornas kläder) !

  Slut snacka skit om andras kläder ,,
  Istället bör du koncentrera dig mera på vad människor GÖR och säger..
  Kvinnor (och män for that matter) får ha vad dom gillar på sej,

  Nu vet jag varför du aldrig hört /läst om att Lars Vilks faktiskt ritade ÄVEN nidbild av judar (”Judesuggan”-karikatyr) ! För att du lägger så mkt av din tid på kläder och på kritisering av andras klädstil – då har du inte tillräckligt med tid för att ha koll på bla Lars Vilks konstprojekt o s v..

  Visst får jag granska även dig,,Jag är så trött på ert hyckleri 🙁

  1. Först och främst stavar jag mitt namn med X. För det andra kritiserar jag i princip aldrig andra människors klädsel. Därtill vill jag erkänna och du har delvis rätt – jag är också emellanåt en slav för kommersialismens kraft och tidernas trender och tycker att kläder är kul. Vårt klädval säger en del om vår identitet och jag tycker om färger och klänningar och vill känna mig fin. Det är fritt fram att kritisera mig för detta och jag önskar jag kunde stå upp och säga att jag inte alls bryr mig om hur jag ser ut. Men det gör jag. En dag är jag kanske en fri kvinna som kan känna sig vacker i en säck. Dessvärre är jag inte där ännu. Kram och må gott, a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *