Den avhoppade nazisten och Taxi-läsaren som blev taxiförare

God morgon & God vecka!

Det har varit en turbulent helg. Någon har ringt halva natten. Jag hade tur. Han ringde inte bara från dolt nummer utan råkade även ringa från synligt nummer. Jag polisanmälde. Nu får vi se. Men jag har också fått fantastiskt fina meddelanden. Som NMR-nazisten som hoppade av hatet:

Jag blev så glad och upprymd och hoppfull att jag ringde upp honom direkt. Och det blev ett fint samtal.

Idag fick jag detta av en man som läst min bok Taxi:

”Jag läste ju Taxi tidigt i våras och blev rätt förtjust i de där olika taxichaffisarna och deras/dina berättelser. En sympatisk och osentimental bok med berättelser rinnande lika lätt som vårbäckar.
Samtidigt umgicks jag själv med tankar på vad jag själv  skulle hitta på med resten av mitt yrkesliv. Mitt bäst före-datum som bartender utgånget för länge sedan och med 20 000 lik i bagaget kunde jag inte se nån framtid där heller (begravningsbranschen)
”Taxi” fick mig att tänka på taxi. Dvs. taxikort. Jag kunde inte för mitt liv tänka mig att köra vanlig taxi. Inte för att jag anser mig för ”fin” – jag står bara inte ut med fulla människor.
Jag forskade lite i vad man kunde få för andra jobb med taxikort och snabbt fram till att färdtjänst kunde vara något för mig.
Jag kontaktade en åkare (Samtrans) och berättade lite om mig själv – om min tidigare karriär som yrkeschaufför  och skickade över mitt cv. Han sa sen: skaffa taxikort och du har fast jobb.
Jag tog taxikortet, sen färdtjänstlegitimation. Bägge kurserna var jag ende ”svensken” – fantastiska kurskamrater från jordens alla hörn. Det var kul.
Nu har jag kört färdtjänst i 3 månader och jag trivs jättebra och tjänar ordentligt. Morgon och eftermiddag kör jag skolskjuts, dvs. barn med olika slags diagnoser eller annan problematik – tex. barn från skyddade boenden och så vidare. Mitt på dagen kör jag rullstolstaxi etc.
Ovan nämnda hade aldrig hänt om jag inte läst ”Taxi” så för den inspirationen är jag djupt tacksam. Även om det inte var DIN intention med boken. Med detta sagt – keep up the good work och låt inte dom djävlarna ta dig. Tänk på orden jag skrev i sången till dig:
”Bär ditt huvud högt och gå rakt fram
Någon måste vädra ut när andra inte kan”
Tack till er som skriver till mig. Det betyder massor ska ni veta. Tack också för kommentarerna jag inte alltid hinner svara på. Tack och må ni få en fin dag och fantastisk vecka! God måndag morgon!
Dela på

3 Svar på “Den avhoppade nazisten och Taxi-läsaren som blev taxiförare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *