Från sagolika Santorini till soliga Stockholm!

Vadan detta vädergnäll? Inatt lämnade vi ett varmt Santorini med en bävan om vad som väntade här hemma. När vi landade i gryningen glittrade Stockholm av ett välsignat solljus. Sommar-Stockholm är oslagbart. Ändå längtar både jag och Melina tillbaka till det underbara hotellet La Mer i Kamari på Santorini som vi valde för andra året i rad. Jag älskar hotell och har bott på fantastiska hotell runtom i världen genom mitt jobb. Det som gör La Mer särskilt attraktivt är att det känns exklusivt utan att vara skitnödigt. Att det är barnvänligt utan att bli en lekpark. Att det känns privat och att personalen känns som vänner efter fem minuter. Färska fikon från ägarens trädgård till frukost, fantastisk fisktartar till lunch och färskpressade juicer vid poolen. Melina blev personalens egen maskot och hängde i baren och receptionen, talade med gäster från olika länder på hittapåspråk och drömmer nu om att bli servitris. I La Mers pool lärde hon sig simma så den går till historien. Vi flög hem med Norwegian för 299 kr per person. Billigare än ett SL-kort. Och Wifi ombord. Och landade en kvart innan angiven tid. Ni hör att jag är lyrisk så nu byter vi ämne. Behöver ni initierade Santorini-tips på krogar, stränder och shopping bjuder jag gärna på mina favoriter.

Nu jobbar jag stenhårt med att förbereda mina seminarier i Almedalen nästa vecka. Vad gör ni?

Dela på

6 Svar på “Från sagolika Santorini till soliga Stockholm!”

 1. Idag har det varit fint väder hos mig,regnuppehåll, så jag har rensat ogräs i vår trädgård och senare har
  jag lapat lite sol i solstolen. Däremellan har jag även hunnit med att inhandlat några flaskor vin. En lätt middag bestående av Keldas nya Gazpacho, värt att prova, och div tilltugg, ostar och kalkonskinka intogs tillsammans med familjen. Till efterrätt en bär-och yoghurtsynfoni kryddat med aningen vanilj.
  Kvällen avslutas i sällskap med Kärleken och fotboll!!
  Kram

 2. Åh, yes vill gärna ha tips på bra och billigt boende för mig, ensam mamma med tre barn som är 5-8 år gamla. Har impulsivt köpt flygbiljetter till Santorini första v i augusti men inget boende är bokat… Bor gärna på ngt mindre familjeägt hotell, pool är ett måste och möjlighet till att äta måltider på hotellet. Gärna ganska billigt… Har du tips??:)

 3. Idag har maken rivit ner översta delen på våran öppna spis, han vill göra om den till typ kakelugn. 20 säckar med tegelstenar har vi burit, det är damm överallt…… Hoppas att det kommer att lyckas, maken är händig men man vet aldrig….I morgon Yoga och sedan ett dopp, sen tillbaks till verkligheten, måste torka bort ca 1 ton damm! Skönt att det är lite svalare här i Grekland för början på juni var väldigt HET!

 4. igår tog en väninna och jag kvällsmaten med oss till havet och åt den där kvällen var varm ,klar och vindstilla, sedan promenerade vi vid standkanten ,njöt av doften från havet ,fåglarna och de skvalpande vågorna och solen som speglar sig som en guld väg i vattnet .Idag har jag rensat ogräs mellan regn skrurarna.

 5. Bjud gärna på dina tips! Vi reser till Santorini den 14 juli och tar tacksamt emot alla dina rekommendationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *