Från Vårberg till Östermalm

Tog tunnelbanan till förorten Vårberg och Sannaas Hud & Spa- specialisten i en källarlokal som hon omvandlat till en härlig oas. Sanaa är en hjälte. En tjej som flydde Irak som tonåring, bosatte sig i Aten utan papper eller kunna ett ord grekiska, städade sig fram, tog hand om äldre och åkte sen vidare till Sverige där hon nu bor sen många år. Idag är hon en hårt arbetande tvåbarnsmamma och egen företagare. Alla borde ta en omväg emellanåt för att stödja förortens företagande och kvinnliga entreprenörer som inte alltid har det lätt. Alla borde någon gång vidga sina cirklar och utöka sina trygghetszoner.

Jag tog en ansiktsbehandling med svidande masker för att sen rusa vidare till ett möte med en annan driftig entreprenör – Martin Lorentzon som grundade Spotify. Martin visade runt i deras gigantiska lokaler som påminner om en fritidsgård där de flesta talar engelska, spelar pingis, åker skateboard och rollerblades, hänger runt och lyssnar på musik. Där arbetar människor från en massa olika delar av världen. De flesta, programmerare, glider runt i strumplästen eller tofflor. Martin berättade att bostadsbristen är det största problemet för tillväxten. När de rekryterar duktiga ingenjörer eller matematiker från Spanien eller Grekland eller Ryssland har de ingenstans att bo eftersom hyresrätterna successivt försvunnit och unga människor från andra länder sällan kan eller vill skaka fram några miljoner för en etta.

Sen väntade skapande fika med min väninna och kollega Annika JankellMocco som min kompis Christos äger. Där åt vi en massa goda kakor och bullar – alltså mina matvanor är under all kritik – och kläckte idéer på löpande band. Därefter gick vi till Östermalmshallen och tog ett glas mousserande vin vid baren. Det kände väldigt vuxet. Håll nu tummarna för att jag och Annika får förverkliga en gemensam dröm. Nu sitter jag här med en stor inspirerande intervju jag gjort med en supercool kvinna som snart publiceras i en stor morgontidning.

Eftersom bilder inte kan synkas med min dator plötsligt så hänvisar jag till min Instagram @pascalidou

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *