Happy Thanksgiving på Long Island!

new-york-arial-large-2Hej alla härliga från ett kylslaget men hett New York. Just nu sitter vi i ett fantastiskt flott hus i Long Island hos en underbar judisk-amerikansk familj. Det sprakar i brasan. Mamma Miriam lagar Thanksgiving middag med kalkon, pumpapaj, sötpotatis och nötkaka. Pappa Robert tittar på amerikansk fotboll (NFL) som verkar vara en tradition en dag som denna och sonen Adam tar en powernap efter morgonens äventyr. För imorse, mina damer och herrar, (trumvirvel) sprang jag mitt första lopp någonsin. Ni läste rätt – jag sprang. Sju kilometer. Det tog hela – skratta inte- 59 minuter. Ett traditionellt välgörenhetslopp som samlade tusentals människor i alla åldrar Port Washington Turkey Trot. Jacob och jag sprang med hela familjen Caslow som ni kan läsa mer om i morgondagens Metrokolumn eller smygläsa HÄR. 

Hur som helst har jag fått mersmak. Nu ska jag börja springa! Men roligast av allt var att plötsligt dimpa ner som en fallskärmshoppare i en helt annan verklighet och bli en del av en familj och få ta del av deras firande. Allt tack vare att Adam var rumskamrat med min Jacob när de pluggade på Cornell University. Bland människor i alla åldrar, kulörer och viktklasser. Bland sprinterproffs och soffpotatisar, bland folk som sprang i sandaler, tajts eller utklädda till överdimensionerade kalkoner. Föräldrar som piskade på sina småbarn att springa fortare och föräldrar som hejade när barnen släpade sig fram. Längs hela vägen stod poliser, grannar, familjer som hejade och hurrade. ”Happy Thanksgiving!” skrek en tjock jultomte, barn vinkade från ett fönster, en gammal gumma spelade gitarr och sjöng kampsånger för oss som slet i uppförsbacken. En man räckte mig en flaska med Bibliskt välsignat vatten. En judisk organisation hade ställt upp ett tält och delade ut vatten i pappersmuggar.

Jag tänkte att alla bostadsområden i Sverige borde ordna liknande lopp där alla kan delta. De skapar gemenskap och stolthet.

IMG_6677

 

  Tack för manikyren förresten Alexandra och tack för medaljen som ska hänga i badrummet!

Fru Miriam berättar en massa spännande saker för mig. När vi talade om barnuppfostran berättade hon om sin mammagrupp som träffats två gånger i månaden de senaste 36 åren. De har sedan barnen växte upp fortsatt att träffas och avlönar till och med en socialarbetare som leder deras samtal. Så har ett tiotal kvinnor tagit sig genom livet hand i hand. Tänk vilken ynnest att få ha en samtalsgrupp som man alltid kan vända sig till.

Nu dyker hela släkten upp här så jag kan inte fortsätta. Men ikväll ser ni mig i Lilla Aktuellt kl. 19.15 där jag talar om fattigdom. Och HÄR kan ni se min medverkan i Fredrik Virtanens TV-domarna där jag och Annika Jankell talar om TV.

IMG_6631

Följ mig på Instagram @pascalidou för flera bilder. Och boka in 31 maj till 7 juni för nästa Boost Camp som kommer bli rena drömresan på Greklands lyxigaste hotell med en av Sveriges bästa Ashtanga Yoga-lärare. Stor kram och Happy Thanksgiving till er som firar. Till er som inte firar – tacka varandra och er själva för allt ni har, allt ni får, allt ni är och allt som väntar er runt hörnet! Tack till er för att ni finns.

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *