Hjälp mig att hjälpa krisens offer!

Kära vänner!

Jag vill vara med och konkret bidra till att hjälpa krisens oskyldiga offer – barnen – i mitt andra hemland.

Men jag tror det är många fler än jag som känner för de grekiska barnen och den svåra situation de befinner sig i. För som alltid är det barnen som far mest illa.

Så hjälp mig att hjälpa.
Alla kan bidra med något och nå mitt mål på 100 000 kronor.

Stora och små bidrag.
Allt behövs.
För behovet är stort.
Sedan 2011 har SOS Barnbyar Grekland tagit emot ca 800 förfrågningar om hjälp. Före den finansiella krisen var den vanligaste orsaken att barn misshandlats. Men det senaste året har det till nästan 100 procent handlat om att familjer i ekonomisk kris helt enkelt inte längre har råd att ta hand om sina barn.

Se min dokumentär i SVT1 ”Vad är det för fel på grekerna?” här: www.youtube.com/watch?v=e5UXD_ySoi8

Pengarna går till SOS Barnbyar i Grekland och hjälper krisens oskyldiga offer – barnen.

Jag vet att vi kan uppnå det uppsatta målet på 100 000 kronor.
Jag vet att vi kan hjälpa barnen i nöd.
Jag vet att vi kan lyckas tillsammans!

Klicka på länken till SOS Barnbyar och lämna ett bidrag!

insamling.sos-barnbyar.se/insamling/pascalidous_grekland

Tack på förhand och stor kram, alexandra

Dela på

4 Svar på “Hjälp mig att hjälpa krisens offer!”

 1. Fint och betydelsefullt initiativ. Eleverna på min sons skola har just samlat in pengar och skickat till SOS barnbyar för just detta ändamål. Det är många barn i Grekland som idag inte har mat för dagen.

 2. Alexandra, jag respekterar och uppskattar dina försök att hjälpa våra landsmän, men personligen anser jag att de drabbade i Grekland inte i första hand behöver allmosor, de behöver få stöd och hjälp med att bli av med ”diktaturen”! DE behöver journalister som verkligen vågar ta upp och dagligen upprepa det kriminella i det som sker i Grekland,… speciellt när det som sker, sker med också den svenska regeringens stöd och speciellt när detta också ”säljs in” till det svenska folket med rena lögnpropagandor!… Svensken bör veta att han genom sin röst också har en del i det drama som nu utspelar sig i Grekland. Att samla in pengar till de drabbade är att erkänna orättvisorna som orubbliga!… Till katastrofen i Grekland finns det skyldiga, det finns gärningsmän och gangsters, som fortfarande går fria och agerar affärsmän och politiker!… Belys detta åter och åter igen och samla in namnlistor och kräv rättsliga åtgärder, emot dem som skapat nyfattigdomen i Grekland istället…

  Alexandra, du och jag har sett de drabbade på nära håll och blivit berörda i våra hjärtan av deras situation,… Hur berörd blir man egentligen genom att skänka en hundring eller två och på så sätt ”billigt komma undan” d.v.s. rentvå sitt samvete? För det är just det som de känslokalla svenskarna behöver bli… Berörda i sitt nedkylda inre, inte köpa sig en ”samvetstvätt” för några tior med ingående ”ego-polering”!… Jag är kraftigt emot sådana hjälpaktioner, insamlingsgalor och liknande, just därför att det sällan förändrar de drabbades situation något nämnvärt, utan oftast syftar de endast till att bekräfta vår egen duktighet istället,… du vet, ”se hur snälla vi är som skänker pengar till de fattiga”! Jag vet att du vill väl vännen, men pengainsamlingar är beprövade och gamla psykosociala metoder för att stilla folks bekymmer kring uppenbara orättvisor! De har i decennier fungerat främst som ”vredesventiler” i de rika samhällena. Det finns åtskilliga studier gjorda på just dessa fenomen!! Pengainsamlingar ger tyvärr orättvisorna en legitimitet, som om de vore naturkatastrofer som ingen kunde rå för!…

  Alexandra, du har ett ”podium” från vilket du kan väcka verklig opinion! Starta en stark och potent lobby FÖR Greklands sak och slåss för att få sändningstid, där dokumentärer och intervjuer kring Greklands sak visas! Motarbetas du i detta, är din roll att avslöja dem som motarbetar dig! Se till att svensken upprepade gånger får höra Dimitris Kazakis, Jannis Varoufakis och Manolis Glezos analys av läget! Se till att svensken förstår att det finns ett starkt politiskt motstånd i Grekland dit han kan rikta sitt stöd… Vi behöver översättningar av manifest och artiklar och vi behöver samarbeta med de demokratiska krafterna i Sverige. Detta skulle hjälpa grekerna oerhört mycket mer än 10 000 Euro, för det skulle skapa verklig opinion här precis som det gjort i Grekland! Detta är vad som skulle hjälpa de fattiga i Grekland på riktigt, ANNARS ÄR JAG RÄDD ATT VI ENDAST ÖSER VATTEN UR EN SJUNKANDE EKA, FAST VI VET ATT DEN RÄTTA ÅTGÄRDEN VORE ATT TA EKAN TILL NÄRMSTA BRYGGA OCH LAGA DEN!… Kramar syrran!

 3. Härligt initiativ Alexandra!
  Anledning till att vi bör stödja dessa barn är just som du skriver, ”krisens oskyldiga offer”. Barn är alltid utsatta på olika sätt, i detta fall är det den ekonomiska krisen som är anledningen. Jag vet också, att vi kan lyckas tillsammans!!
  Kram

 4. Betyder det att du ställer in din lyxresa och skänker pengarna istället? Eller är det som vanligt någon annan som skall betala?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *