Höj din röst!

Huvudet väger 300 kg denna måndag. Det tynger ner hela kroppen. Jag saknar att vakna upp vid havet och börja dagen med mjukgörande yoga. Men imorse var det frukost med min älskade dotter och samtal om livet och luggen på schemat.

Gårdagens P1 Debatt blev ett nyanserat och viktigt samtal om Polisen. Om förtroende och misstro. HÄR kan ni lyssna på det. Nästa P1 Debatt äger rum på Kulturhuset kl. 16.00 den 19 oktober och då handlar det om Vården. Och vanvården. Har du tips eller förslag måste du höra av dig. Och kom till Kulturhuset för alla får göra sin röst hörd. Även efter sändningen då hela publiken medverkar!

3407092_2048_1152

Ikväll leder jag en talkshow som heter FAIR Talks med ett gäng eldsjälar och jag hoppas det ska lätta på trycket. Imorgon åker jag till Sundsvall för att föreläsa för Skanskas Kvinnliga nätverk. Om mångfald och jämlikhet och jämställdhet. Och varför lika barn leker bäst men olika barn skapar mest.

Det finns tusen sätt att göra världen lite bättre. Att leda och uppmuntra konstruktiva samtal är bara ett av myriader. Att blottlägga orättvisor vid fikabordet eller i en aula är ett annat. Att rösta är ett tredje. Imorgon ska jag leta upp min vallokal. Jag orkar inte vänta längre. Jag tar med min dotter som får hjälpa mig. Sexåringar brukar veta vad världen behöver. Det är för deras skull vi måste rösta. För deras framtid. När jag förklarat för henne vad alla partier står för får hon slänga de hon ogillar tills vi har ett kvar. Lätt som en plätt.

Dela på

2 Svar på “Höj din röst!”

  1. Bästa Alexandra, du har ju ett praktexempel från en av de som var med till Santorini, Det bemötandet, efter att ha läst din senaste Metrokrönika får väl vem som helst att gå i taket.
    Så får det inte gå till, det måste komma ut i ljuset så att man i framtiden möts med rätt attityd.
    I övrigt anser jag att det i dag är lättare att ta sig ut ur ett fängelse än att komma in i sjukvården.
    Din vän Tomas

    1. Underbara Alexandra, du är precis en sådan stark kvinna som jag behöver för att inspiration att fortsätta orka, vill ge upp men bl.a tack vare dig o andra starka kvinnor ska det gå! Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *