Läs och lyssnartips!

Hur tillbringar man en dag när man ligger i influensa? Jag tittade och twittrade om rättegången mot den norska massmördaren och terroristen som genomgående log när namnen nämndes på de barn och oskyldiga liv han skördat. ”Nödvärn” kallar han sina bestialiska mord när han sköt barn i ryggen och sådde sorg och skräck i en hel nation. Enda gånge han grät var när han såg sin egen propagandafilm. Jag blev så illamående att jag var tvungen att sova en stund. Imorgon inleds dagen med hans propagandatal. Det är skrämmande med tanke på att han i sitt manifest skriver att det är i rättegångar de måste passa på och föra ut sina budskap.

Växelvis läste jag ut David Nichols kärlekshistoria ”En dag” som legat vid nattduksbordet och glott på mig i ett halvår nu. Grät en skvätt över deras olycka också och sen lyssnade jag Anneli Jordahls fantastiska essä i SR P1 OBS! om Klass. Klicka här för att lyssna eller podda.

Jag sover och släpar mig emellanåt till köket med möda där jag tar en bit av mammas lammkött som jag sköljer ner med avslagen cola för att motverka illamåendet. Mår dåligt över att ha avbokat jobb jag längtat efter och förberett förgäves.

Har ni läs- tv- eller lyssnartips till en ensam sjukling?

Dela på

6 Svar på “Läs och lyssnartips!”

  1. Alexandra, jag kan varm rekommendera Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs. Perfekt för en sjukling. Den är, trots sitt faktaspäckade innehåll, oerhört intressant och lättläst. Boken är lika mycket en spännande tidsmarkör om vad som pågick i Kalifornien från 1960-talet fram till idag. Steve ändrade inte bara datorindustrin utan även filmindustrin med Pixar som han köpte och gjorde brakförluster med fram till Toystory. Därefter ändrade han förutsättningarna för musikindustrin helt och hållet med ITunes. När detta var klart sparkade han undan benen för latmaskarna i telekomindustrin med IPhone. Han envisades med att, som han sade, stå i vägkorsningen, mitt i Teknikvägen och Konstgatan. Som person var han ingen mys-pelle, tvärtom. Men han fick folk att överträffa sig själva, av ren rädsla… Läs och njut!

  2. Jag håller själv på med Carl-Johan Vallgrens bok Havsmannen. Har bara några sidor kvar. Den är mycket läsvärd. Har snöat in på Laura Pausinis album Inedito. Utan att kunna Italienska, vilket jag inte kan så är den tokbra.

  3. Läs ICON och tidningen med Johan & Martins artiklar (finns på Seven-Eleven), och nån avkopplande bok typ Åsa Larssons nya. Ibland måste man koppla av lite också! Krya på dig.

  4. Krya på dig och Xronia Polla!
    Jag har just suttit och läst om kyrkan Agia Sofia som ligger i Istanbul eftersom jag var där innan den Grekiska påsken. Mycket imponerande, jag har hört mycket om kyrkan men det går inte att beskriva med ord. Tänkte flera gånger på titeln på din dokumentär, Vad är det för fel på Grekerna? Hur kunde de utföra sådana mästerverk då och nu inte ens ordna två köer på Thessalonikis flygplats för passkontrollen. Tragic!
    Vädret på påsken var klassikt, regn på Långfredagen, blåst på Påskaftonen och sol på Påskdagen. Hade några vänner över, ca 25 pers. på Påskdagen och vi grillade lamm och drack Retsina hela dagen, vi dansade och glömde alla sorger och besvär, det behövs ibland. OPA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *