Livet eller Döden

Efter långt och konstruktivt möte gick jag till min favoritfrisör som slutligen ger upp och flyttar till Tyskland. Hela Grekland töms på talanger. Jag är så ledsen. Han är alltid den första jag träffar när jag kommer. Oavsett om jag landar mitt i natten så ses vi i hans salong, uppdaterar varandra på våra liv, skrattar och gråter och det slutar alltid med att jag blir fantastisk i håret. Men nu säljer han allt och flyttar till Dusseldorf för att jobba ihop en halv miljon i skulder för sin frisersalong. Jag ska berätta mer om honom när jag hinner. Sen tog jag en middag på Cosa Nostra i Psirri där de har tagit bort mina favoriter Amarone och Nebiolo-viner för att ingen längre köper dem. Nu är det bara husets vin som gäller.

Taxiföraren som körde mig hem sa att han bara har två val. Antingen dödar han en politiker eller tar sitt eget liv. Jag flyttade till framsätet. Vi parkerade, stängde av motorn och pratade i en timme. Vilken historia. Jag hoppas jag övertalade honom att finna ett tredje alternativ.

Sen var det dags för Greklands största stjärna, Anna Vissi, som rockar stenhårt trots att hon snart är 60.

När jag kom hem fastnade jag framför CNN & BBC och grät över massakern i Newtown. Den olidliga smärta föräldrar och anhöriga måste känna över det besinningslösa dådet. USA borde se över sina dödliga vapenlagar och sin våldsamma politik. De borde undersöka den lönsamma vapenhandeln och börja värdera liv högre än pengar.

Nu ska jag till en demonstration mot rasism, nazism, antisemitism på Syntagma Torget. Följ med.

Dela på

2 Svar på “Livet eller Döden”

  1. Hej Alexandra! Jag har följt sin blogg väldigt länge och jag måste än en gång säga hur mycket jag beundrar dig som person! Tänk om det fanns fler som var som dig i världen, som faktiskt tog sig tid och lyssnade på människor, som faktiskt gjorde något för att försöka hjälpa andra människor istället för att i tystnad tycka synd om dom! Jag försöker att blunda för mina fördomar, inte alltid man lyckas, men jag försöker, och prata med människor som jag inte känner och det är du som har inspirerat mig till det. Och för det är jag tacksam! Det som man får tillbaka är guld värt!
    Ha en härlig resa i värmen, trots situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *