”Mammorna” hyllas och rosas i alla tidningar! Läs recensionerna!

Min nya bok ”Mammorna” får lysande recensioner i alla tidningar och jag kan äntligen andas ut efter två års ångestfyllt skrivande. Tack. Här kan du läsa bokrecensionerna. Klicka på rubrikerna:

Dagens Nyheter: Täta och starka berättelser av Alexandra Pascalidou

”Det bästa vore om mammornas berättelser från och med nu kunde läsas högt i lokaltrafikens och köpcentrens högtalare; mellan ekonominyheterna och land- och sjöväderrapporten; och som inledning på alla utskottsmöten i riksdagen. Inte för att få oss att gråta, utan att tänka”.

Expressen: Pascalidous mammor kan förändra världen!

”Men när samhället svikit de här kvinnorna har många av dem engagerat sig ideellt i olika typer av nätverk och organisationer. Kanske är det därför man fortsätter att läsa. För att tonen i den här intervjuboken inte är becksvart utan det finns en glöd, kanske är det Pascalidous egen energi som livger dessa kvinnors berättelser till en obetvinglig lavaström.”

Göteborgs-Posten: Hjärtskärande reportagebok om mammorna och förorten

Sinziana Ravini hyllar Alexandra Pascalidous nya bok där förortens mammor lyfts upp, bortom blåljus, kriminalitet och mord. ”Hon börjar sin bok med en episk omskrivning av skapelseberättelsen: ”I begynnelsen var Modern och Modern var hos Gud, och Modern var Gud. Genom det har allt blivit till, och utan det har intet blivit till, som är till”. Sen börjar en historia som är borrar sig rakt in i hjärtat.”

Fempers: Ett kärleksporträtt av mammorna

”Alexandra Pascalidou sticker inte under stol med att Mammorna i mångt och mycket är ett kärleksporträtt. Och det är i sin enkelhet ett levande och stundtals storslaget sådant”,

Aftonbladet: Mamma vet bäst! Lidija Praizovic läser en lysande kollektivberättelse från förorten!

Varför har ingen kommit på och genomfört den här geniala idén tidigare? undrar jag när jag läser Alexandra Pascalidous nya bok Mammorna, som ger ordet till 20 mammor som kämpar för sina barn i några av Sveriges fattigaste och mest utsatta förorter – av vissa klassade som ”no-go-zoner”. Boken är en pärla med de 20 mammaporträtten gestaltade journalistiskt rakt men estetiskt uttrycksfullt. Här får förortens mammor, som annars aldrig står i rampljuset och äger diskursen, berätta med sina egna ord.”

Mammorna nu utgiven av Alexandra Pascalidou
Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *