Måndag med Vardagspuls

Hej alla fina! Idag sände jag äntligen Ring P1 efter ett längre uppehåll. Lite läskigt men väldigt roligt att få prata med så många lyssnare i hela landet. Jag leder programmet i två veckor så passa på att ringa 099-51010 och dela era åsikter. Sedan mellanlandade mina kusiner från New York i Stockholm och vi åt lunch på Gondolen som bjuder på stans bästa utsikt.

IMG_1459

Därefter var det dags att gästa Vardagspuls i TV4 och tala om utmärkelsen ”Årets Europé” och min Gaza-resa för ”Kvinna till Kvinna”. Melina som var med i kulisserna hoppade fram när det var dags att ta bild. Ni som vill se programmet som handlar om med- och motgångar, om kärlek och hat och konsten att aldrig ge vika för mörkret kan klicka HÄR.

IMG_1501

God natt och tack för allt stöd. Ni kan inte ana hur mycket jag behöver det just nu. Ett av flera fantastiska brev jag fick idag och anledningen till att jag orkar plocka ihop mina skärvor är detta:

”Mitt namn är XX, jag är 23 år gammal och uppvuxen i XX. När jag var 14 år gammal fick jag boken ”bortom mammas gata” av min mamma med uppmaningen att jag absolut var tvungen att läsa den, sedan dess har det varit en av mina favoritböcker och du min idol. Jag kom till Sverige 1992 från Bosnien som flykting med mina föräldrar och delar till stor del samma bakgrund som du gör. Din historia och resa har inspirerat mig otroligt mycket och alltid fungerat som en ”kick”, det går att ta sig framåt och det går att lyckas. Idag har jag en civilekonomexamen och gör praktik på UD, i juni börjar jag mitt första ”riktiga” jobb på Kommerskollegium och kommer jobba med frågor som berör Sveriges utrikeshandel och social hållbarhet. Jag har länge känt att jag vill skriva till dig, vet egentligen inte varför. kanske som ett tack, jag vill att du ska veta att du har haft en påverkan på mitt liv och att se hur mycket du kämpar får mig att kämpa med dig. Jag har 4 personer jag ser upp till, mina föräldrar, du och Zlatan. Ni är på riktigt, ni har jobbat hårt trots alla fördomar och all skit ni har tagit så står ni stolta på 2 ben och kämpar för alla oss som inte får sin röst hörd. Jag följer din resa via alla sociala medier och kommer göra det så länge du fortsätter vara aktiv och kämpa mot alla orättvisor och spräcka hål på alla fördomar. Jag önskar att jag någon gång får chansen att träffa dig och prata med dig personligen, det för mig skulle betyda lika mycket som för en tjej på 13 år att få träffa Justin Bieber. Jag vill bara säga TACK och fortsätt kämpa. Alexandra du är kärlek.”

Dela på

9 Svar på “Måndag med Vardagspuls”

 1. Alexandra, man imponeras verkligen av ditt späckade schema och din fantastiska energi. Låt dig inte besegras av hatiska påhopp utan fortsätt att kämpa för en bättre värld. Du är absolut ingen ”ynklig skrutt”; med din sociala plattform, din förmåga att uttrycka dig och din energi så kan du till skillnad från oss andra ha reella möjligheter att påverka. Men kämpa inte bara med hjärtat utan även med hjärnan. Blottlägg inte bara samhällets infekterade sår utan försök ställa diagnos och tänka ut bästa behandling så att de läker. Var framförallt inte dogmatisk utan pragmatisk.

  Idag har man direktsända debatter mellan politiska meningsmotståndare där programledarens uppgift är att synliggöra åsiktsskillnaderna. Tänk om man kunde ha motsatsen också, program där programledaren istället arbetade som medlare. Meningsmotståndarna fick först identifiera det man var överens om, därefter försöka att förstå varandras farhågor och argument samt slutligen, med öppet sinne och programledarens hjälp, försöka hitta en kompromisslösning som båda tyckte var OK. Men kanske är jag en naiv drömmare som tror detta är möjligt…

  1. Vilken bra idé. Programledaren som medlare och brobyggare.Jag önskar också vi kunde tona ner konflikthungern och fokusera på lösningar och gemensamma ambitioner! Tack. Tusen tack.

   1. Varsågod! 🙂 Ja, kanske programidén inte är så orealistisk trots allt. Skulle vara så skönt att se politiska motståndare som förde en civiliserad konstruktiv diskussion istället för att käbbla. Är dock tveksam om politiker verkligen klarar av det. De verkar ha en reflexmässiga förmåga att negligera motståndarens argument och undvika att svara på ställda frågor.

 2. Du är även för mig en stor och fin förebild, på alla plan. Jag väntar mitt första barn och även där kommer ditt sätt att fostra din dotter även inspirera mig i min uppfostran om mitt barn.
  Du ger styrka och mod till så många, jag vet att du känner stödet du får från oss alla som tycker du är bäst!
  Många kramar från Kicki

 3. Du är så himla bäst! Verkligen en toppenförebild. Ring p1 är ett svårt program att leda men du gör det SÅ bra!

  Kram

 4. Vill egentligen inte vara ytlig, tycker vi lever i en för ytlig värld och detta är något jag själv drabbats av, Men måste ändå få säga att jag tappade hakan när såg vilken skönhet din lilla dotter är också! Sin mamma upp i dagen!? Så himla fina ni är tillsammans!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *