Värmerekord och bannlysta bögar

Sol, sandstrand, turkosblått hav, lek i parken på kvällarna när temperaturen sjunker till +30 C och luftkonditioneringen ställs om nätterna in på svenska sommartemperaturer. Att ha en liten lägenhet innebär dock en massa måsten. Det ska skruvas, städas, pysslas, ordnas och det är alltid något som går sönder. Så nu lämnar jag härliga Vouliagmeni, 17 km från Akropolis: 

Där landremsan är som smalast bor jag och Melina. Imorgon tar vi snabb-båten till magiska Santorini för att vila med versaler och umgås med min väninna Ann som är harmonin personifierad. Därifrån flyger vi direkt till Stockholm för 299 kr per person. Det är billigare än att flyga tillbaka till Aten.

I Thessaloniki anordnas första Gay Pride-paraden och biskopen Anthimos var snabb med att bannlysa hela arrangemanget som dessutom hotas av nazister och högerextremister. Nu har de döpt om honom till Mulla Anthimos.

Föräldrar i parken pratar om de dyra avgifterna till privatskolor som uppgår till 100 000 kr/ år och de dyra sjukförsäkringarna för barnen. En förlossning på ett privatsjukhus kostar ca 25 000 kr. Vi får hoppas att det aldrig blir så i Sverige.

Hoppas ni haft en härlig midsommar. Snart får ni bilder från Santorini.

Dela på

2 Svar på “Värmerekord och bannlysta bögar”

  1. Värmerekord är det verkligen!! +42 celcius hade vi igår här i Vounaria,Peloponnesos,pust!
    Alltid kul att läsa dina inlägg 🙂
    Ha en härlig tur till Santorini!

  2. Var på underbara Santorini förra sommaren, bodde på Kamari, som jag tycker är lite överskattat, men blev helt såld på beök i Oia. Helt underbart. Ha det gott Alexandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *