Modersmålsundervisning

Efter Framgångsföreläsningen på Universitetet igår är jag sängliggande. Förkyld och febrig. Idag fick jag besked att min älskade dotter blivit grekinna officiellt. Nu har hon dubbelt medborgarskap. Häromdagen sa hon efter att hennes modersmålslärare Dina varit där: ”Mamma, jag älskar modersmålstimmen! Det är så bra förstår du för jag lär min fröken svenska. Hon kan inte svenska den stackaren.”

Jag som trodde att jag skickade min dotter för att hon skulle lära sig grekiska. Tydligen är det tvärtom. Åtminstone i Melinas fantasivärld. Kram från ynklig sjukling.

Dela på

4 Svar på “Modersmålsundervisning”

  1. Gud hur mycket har jag skrattat med detta!! Barnen är underbara! Grattis för det grekiska medborgaskapet och krya på dig!

  2. Låter som min son som ständigt rättar mig och undrar när jag ska lära mig tala 100 % korrekt grekiska.
    Grattis till Melinas grekiska medborgarskap och krya på dig!

  3. Grattis till medborgarskapet! Det är inte det lättaste att bli grekisk medborgare… Min dotter som är 14 mån, är född i grekland och hennes pappa är grek. Men hon är fortfarande inte grekisk medborgare. För vi är inte gifta.
    Hur bar du dig åt??

    1. Grattis till dottern!!! Vi gick till Notarius Publicus med födelsebevis, fadersbevis och ett kilo andra papper, gick flera turer till ambassaden och till slut skrevs Melina in i min pappas by där jag varit en gång i hela mitt liv. Lycka till. Det kommer gå bra men ha tålamod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *