Möt min hjältinna- Hédi Fried i Fair Talks

»Det är bara det första skottet som är svårt att avfyra…«, säger min förebild och inspirationskälla Hédi Fried, 91 år gammal. Vid andra världskrigets utbrott var hon ännu en ung flicka. När nazisterna marscherade in i hennes lilla hemby i Rumänien sattes hon med sin familj på ett godståg till Auschwitz och senare till Bergen-Belsen. Hela hennes liv är ett skakande vittnesmål om ondska, förlåtelse och mänsklighetens mörkaste tid. Alla borde lyssna på Hédi Fried. Ni kan börja med min podd Fair Talks HÄR.

hedi_alexandra

I tider när rasismen, antisemitismen och islamofobin ökar behöver vi lyssna och samtala med människor som vet och som vägrar vika sig. Hédi har ägnat sitt liv åt att outtröttligt och obevekligt resa runt i landet och upplysa om mänsklighetens mest monstruösa kapitel. Det som började med stigmatisering och förföljelser och slutade i förintelse. På söndag 16-18.00 handlar P1 Debatt om den våldsbejakande extremismen. Vi har bjudit in Sveriges viktigaste röster, vissa med egna erfarenheter, för att diskutera hotet, rekryteringen, lösningen. Ni är alla välkomna till Kulturhuset för att medverka. Det är gratis och öppet för alla. Välkomna.

Dela på

4 Svar på “Möt min hjältinna- Hédi Fried i Fair Talks”

  1. I måndagens (23/11) Ring P1 ringde en man med rötter i Mellanöstern och skällde på judarnas makt i media. Han fick prata på och du sa inget. Det kanske du borde tänkt på när du vill vara en förkämpe mot rasism.

    1. Det händer dagligen att människor ringer och levererar konspirationsteorier om judar, muslimer, greker, svenskar och det är trist och jag gör alltid mitt bästa för att ifrågasätta dem. Han skrek så mycket att jag var tvungen att sänka honom till slut. Ibland lyckas jag, ibland misslyckas jag. Det är tufft. Men jag gör mitt bästa. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *