Otrohet och Öppna förhållanden

Hej fina ni. Efter ett par härliga dagar i Stockholm är det dags pedantpyssel. Jag ordnar mina kläder i färgnyanser, ställer böcker i alfabetisk ordning och förbereder mig för Almedalen där jag ska moderera en massa seminarier om allt från bristande bostadsbyggande till svartjobb och arkitektur.

Igår stötte jag på en märklig mediaman som berättade att alla han känner är otrogna men att han och hans fru funnit den optimala lösningen. De både bevarar sitt familjeliv med tonårsbarn och hus och allt och lever i ett öppet förhållande och ligger runt. Om 20 år tror han att alla kommer att leva på det sättet. ”Det är som att både ha kvar kakan och äta upp den”, sa han och jag försökte dölja den desillusion och besvikelse jag drabbades av. ”Vad tycker du?” frågade han mig och jag svarade att mitt ägandebehov är alltför stort för att jag skulle vilja dela min partner och att jag fortfarande är en obotlig romantiker. Han tyckte jag var lite löjlig.

Senare mötte jag en gammal killkompis som berättade att han varit på parmiddag på Solsidan där kvinnan mittemot smekte hans ben under bordet. Trots att både hans fru och hennes man satt bredvid. En tredje kille från Saltis berättade något som lät som en skröna. Han sa att de efter middagen hade en skål med nycklar, drog en nyckelknippa och gick hem med den nyckelägare man råkade få. Även om jag är en öppensinnad människa tycker jag att det finns något sunkigt över detta. Vad har ni för erfarenheter? Vad tycker ni? Eller är jag bara lite gammalmodig?

Dela på

14 Svar på “Otrohet och Öppna förhållanden”

 1. Jag tycker att det låter hemskt sorgligt! På vilket sätt tycker ”mediemannen” att han har kvar kakan? Han äter ju bara upp den?, och kvar finns massa smulor bland lakanen samtidigt som hans frus kaka ligger på någon annans kakfat…

 2. Jag håller helt med dig. Jag tycker synd om sådana människor. De som har sådana förhållanden kan aldrig ha upplevt riktig kärlek. Om man älskar en annan människa så vill man inte dela med sig, och har heller inget behov av någon annan person än den du älskar, och om man har det då var det inte riktig kärlek, men det finns ju de som nöjer sig med det också, dock inte jag.

 3. Det du skriver om känns sorgligt… Min erfarenhet av ett förhållande är något helt annat. Nu lever jag visserligen tillsammans med en man jag älskar, och har gjort i 25 år. Kärlek är vackert och om vi är rädda om varandra växer kärleken på bredden som min man brukar säga. Jag tror och hoppas att jag och min man ska räcka till för varandra. Våga upptäcka äventyret i att älska och finnas till för en människa.

 4. Så himla naivt att tro att ett sk. ”öppet”förhålladnde skulle fungera i längden.Vad händer när den ena parten inte har någon?? Man är ju inte alltid på samma nivå, tycker detta låter väldigt tragiskt. Förr eller senare slutar detta med en STOR svartsjuka.Jag tycker nog att man är otrogen mot sig själv också, när man lever så.

 5. Jag är en obotlig romantiker . Förstå inte varför man inte kan använda sin kraft på det förhållande man är i. Är det fel ,Gå, annars är ju inte gräset så mycket grönare på andra sidan staketet.. Ta tid för varandra …. Använda sin fantasi är ju inte fel….:-)

 6. …i så fall är jag också gammalmodig, för det där är absolut inget för mig. Det kanske har med ägandebehov, men också med förtroende att göra. Utan att döma andra för deras val kan jag ändå tro att det i längden kommer att leda till splittring och missförhållanden, och ska man alldeles glömma bort risken för en del sjukdomar? Hur ska man reda ut var till exempel herpesinfektionen kommer ifrån? Inte dödligt men väldigt trist att ha.
  Jag vill fortfarande ha Eros och Agape från samme partner…som jag har förtroende för…

 7. Snälla Alexandra, Gammalmodig ? Nej , i ett riktigt förhållande finns det inte plats för varken trender eller mode .
  Otrohet är det lägsta nivå man kan hamna på där man förlorar både respekt för sig själv och respekt för sin partner . Låt inte övertala dig om annat .
  G

 8. Hoppsan!! jaja, så kan de hålla på då de som vill och är de överens då sins emellan så är det ju upp till dem, fast det är absolut inget för mig, Blir man hungrig får man gå hem och äta.

 9. Saknar följande: människor med hedern i behåll. Tidlös stil.
  Jag vet att vi finns, men det känns ensamt när flakmentalitetens värderingar gör sig gällande.
  Som du beskriver så tydligt.

 10. Det där med bilnycklarna är en scen ur filmen The Ice Storm från 1997, regisserad av Ang Lee.
  Fantastisk film som kan rekommenderas! Omskakande på något sätt.
  Om man tagit den vanan i Saltis eller annorstädes vet jag inget om.

 11. en riktig polyamori handlar inte bara omsex utan även om vänskap dvs att bo tillsammans och ta hand om varandra även utanför sängen, och det innehåller även polyandri – att även kvinnor har rätt till flera män..- en man för kärlek, en annan man för att städa, en tredje för att laga mat osv – antipatriarkalisk/omvänd polygami..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *