Mina fem favoriter i RES

Hej från ett ljuvligt varmt och vackert men ack så turbulent Grekland som står vid ruinens brant. I detta nummer av tidningen RES kan ni läsa om mina fem favoriter av femhundra. Ett blåvitt pärlband som resulterade i ett fantastiskt omslag:

11401399_10152851810687001_4323322399755042666_n

Idag unnade vi oss citypromenad och en shoppingrunda i Plaka och köpte klassiska handgjorda skinnsandaler som varit en bestående trend sedan Antikens Grekland. Jag köpte en soffkudde med Platons visdomsord av en ung grekisk designer! Roligast hade Melina framför den okände soldatens grav med en evzon som vakar framför Parlamentet på Syntagma-torget. De här killarna får inte ens söka ögonkontakt, inte hosta, inte knysta ett ord, inte röra sig. Melina däremot kunde inte sluta skratta.
IMG_2501

Just nu, mitt i natten, skruvar min taxiförare ihop min varmvattenberedare som började spruta vatten. Antonis har gått från taxichaffis till förtrogen vän som har mina hemnycklar och hjälper mig med det mesta. Antonis är en tystlåten man med gigantiska muskler som äter bananer och ett mål ris om dagen och kör taxi dygnet runt. Om ni någon gång behöver en pålitlig förare i staden som aldrig sover får ni höra av er. Nu måste jag dock ge honom ett handtag. The Economist har som vanligt en träffsäker förstasida som sammanfattar situationen:
CH0EwWsUwAAxXvb
Glad midsommar till er alla. Imorgon kommer en massa bilder.

Dela på

5 Svar på “Mina fem favoriter i RES”

 1. Hur är det ens möjligt att välja bara 5 favoriter??
  Ha det nu bra i min enda favorit, Grekland,
  /Tomas

 2. Mmm. Taxi-chaffisar är bra att ha. Jag mötte också en trevlig filur sent på kvällen utanför flygplatsen för två veckor sedan, som guidade mig till ett gulligt litet hotell/vandrarhem i Plaka på Kidathineon, fast han var inte musklig och hjälpsamt pratsam och berättade om vad att se och annat om Grekland, och råkade bara dyka upp.
  Aloha,
  /Alexandra

 3. Och när jag var i Frankfurt någon vecka senare, så råkade det bara dyka upp en annan taxi-chaffis, som råkade hitta det sista lediga rummet i området kring flygplatsen för 78 euro. Så kan det gå. Tills någon obehaglig stalker/securitas vakt går in i rummet bredvid mitt i natten, för att prata om svenskan som just checkat in. Men, men, skrattar bäst som skrattar sist, för han/hon gick när kråkorna kraxade till lite.

 4. Så himla söt och rolig bild! Riktiga skönheter du och din dotter ju!
  Skulle verkligen vilja åka till Grekland!!,men kan inte. Man får titta på bilderna från Grekland och drömma sig bort..

 5. Finaste, finaste Alexandra!
  Kul med reportaget och dina pärlor i det vackra Grekland. Turismen behövs nu mer än någonsin. Tack för att du delar med dig!
  Ha det bäst!
  ”Filakia”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *