Saker som får mig att se rött. Och svart.

IMG_7253

Hej alla fina!

Ibland blir jag besviken. Vi har fått en regering som vann valet på välfärdslöften som ska inkludera alla – även samhällets skuggbarn. De hemlösa. De som av olika skäl inget har. De som sover i snödrivor och drömmer om tak över huvudet. I flera veckor har vi jagat ministrar och makthavare på riksnivå som kan vara med i P1 Debatt ”Vem bryr sig om de hemlösa?” på söndag kl. 16.00 på Kulturhuset i Stockholm. Vi sänder direkt, med publik, i nästan två timmar på bästa sändningstid. Politiker har här chansen att berätta om sina visioner och ambitioner för att lösa hemlösheten. Men ingen ställer upp. Istället får vi två kommunpolitiker, poliser, aktivister, frivilligorganisationer som berättar om sitt arbete, sina erfarenheter och förslag på lösningar. Jag är också oerhört glad över att Odd Molly-grundaren Per Holknekt kommer och berättar om sin tid som hemlös. Och den hyllade rapartisten, X-Factors jurymedlem och programledaren Ison Glasgow kommer både sjunga och vittna om hur det var att som barn sova på Stockholms gator med sin mamma. Just nu läser jag Isons självbiografi ”När jag inte hade nåt” och kan inte sluta gråta. Om barndomsåren i Queens där mina kusiner också bodde, om kampen för ett värdigt liv och vägen från mörkret till strålkastarljuset. Ni är alla välkomna, det är fri entré, så kom i tid och ta plats! Här kan ni läsa mer om debatten och deltagarna!

Här kan ni läsa dagens Metrokolumn om 90-åringen som greps av polisen för att han delade ut soppor till hungrande hemlösa.

Imorse var jag med i TV4s Nyhetsmorgon och debatterade bland annat Fotbollsgalan som var en solklar förolämpning mot damlandslaget och kvinnor som slitit på grus- och gräsplaner och spelat VM-final och ändå inte ges det utrymme och de hyllningar de gjort sig förtjänta av. Precis som utanför fotbollsarenorna. Jag stred även för aborträtten mot Johan Hakelius som anser att vårdpersonal ska ha rätt att vägra utföra ingrepp på patienter utifrån deras religion eller ideologi eller egna moraliska överväganden. Plötsligt närmade sig världens mest jämställda land Vatikanstaten. Eller misogyna mullor. Eller Tea Party-rörelsen. Om vården ska styras av personliga övertygelser är vi illa ute. Rör inte min aborträtt! Oavsett motiv. Abort är inget preventivmedel. Inte heller ett fredagsnöje. Men det sparar kvinnoliv, minskar mödradödligheten och ger kvinnor rätten att bestämma över sina egna kroppar.

Här kan ni se klippet från Nyhetsmorgon. Bläddra ner för abortdebatten.

Ikväll 19.30 i TV4 kommer höjdpunkten när jag tillsammans med Lena Ag tävlar för Kvinna till Kvinna i Postkodmiljonären. Bara två frågor kvar till miljonen. Det ni! Här kan ni som missade se senaste episoden i tävlingen! Vi ses ikväll!

 

Dela på

4 Svar på “Saker som får mig att se rött. Och svart.”

  1. Stå på dig! Du hycklar inte. Du kom inte heller med destruktiva kritiker. Det är både bra och välkommet. Jag har lagt märke till att, å ena sidan, det manliga fotbollslandslaget har haft bara en framgång, fotbollsmässigt, i mitt boende i Sverige; det var VM 1994. Å andra sidan har den kvinnliga fotbollslandslaget haft flera framgångar. Jag kan inte komma ihåg när det kvinnliga fotbollslandslaget misslyckades kvalificera sig till ett stort fotbollsmästerskap. Medan de manliga fotbollsmatcherna präglas av både oro på fotbollsplanet och vandalism runt omkring, sprider de kvinnliga fotbollsmatcherna glädje och trygghet. Jag emotser att du inspireras att komma med flera konstruktiva kritiker.

  2. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog. A great read. I’ll definitely be back.
    hermes kelly 22 bags Knockoff [url=www.accessoires-mode.in/hermes-kelly-22-c12_13/]hermes kelly 22 bags Knockoff[/url]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *