Sand, salt och sol

Sommarens favoritfärg!

Skiathos bjöd på fantastiska stränder och kristallklart vatten. Min favorit för er som är på väg dit var Ambelakia, bortom Koukounaries. En magisk vik, lite lugnare, lite elegantare med en beachclub som spelar skön musik och serverar bästa capuccino freddo och sagolika sallader och färsk fisk. Ta gärna båten över till den obebodda mikroskopiska ön Tsoungria.

Här försöker jag mig på ett av många svalkande dopp. Med visst motstånd från en liten människa som helst vill leka:

Överallt dessa hundvalpar som Melina kastar sig över och vädjar om att adoptera. En dröm som kommer förbli en dröm med det liv vi lever.

Melina satte sig med den albanska flickan Elisabeth som varje kväll sålde snäckor hon plockat själv på stranden. Hennes far bor på fastlandet där han arbetar som dödgrävare och hennes mor jobbar i ett souvlakistånd till midnatt medan dottern gör sitt för att dryga ut familjekassan. Här hjälper Melina och hennes kompis Elina flickan att sälja snäckor:

Nu är vi hemma i Aten igen. Havet är olja. Det är hett och lugnt. Jag städar och tvättar bort Skiathos salt och finkorniga sand. Nu håller vi oss här hemma ett tag. Jag ska försöka skriva och skapa rutin i vår vardag. Hur spenderar ni semestern?

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *