Snoppskor

Ikväll höll jag ett brandtal på en Kärleksfest mot Näthatet på Södra teatern. Där var Maria Sveland, Susanna Alakoski, Nour El Refai, Martina Montelius, Mattias Gardell, Mian Lodalen och många andra starka, modiga människor som talade inför en fullsatt teater.

Jag minns inte vad jag sa för jag klev upp på scenen som ett blankt blad och talade spontant ur hjärtat. Bilder kommer om någon godhjärtad själ skickar. Själv lyckades jag bara fotografera skådespelaren Lo Kauppis egendesignade skor:

Lo Kauppi trampar på patriarkatet.

Dela på

3 Svar på “Snoppskor”

 1. Όπως θα λέγαμε και στα ελληνικά: ”Για τον πού**ο τα παππούτσια της”

 2. Skorna var kul även om jag inte är feminist…

  Men jag tänker på Maria Sveland.

  Maria Sveland gillar inte de som inte gillar feminism.

  Personliga påhopp/hot är alltid fel. Däremot tycker jag givetvis inte att det är fel att feminismen som sådan ifrågasätts och diskuteras som vi gör med andra ämnen i debatten. Och här tycker jag att Maria Sveland rör sig också. Jag är säker på att hon är uppfylld av feminismens ideologi och ser den som självklar men det betyder inte att de män eller kvinnor som har en annan åsikt ingår i nån sorts grupp med syfte att förtala och svartmåla. De kanske bara tycker annorlunda.

  Ps. Hörde dig tala på Radioteatern inför Utvandrarna. Det var lysande. Ds.

  1. Tack snälla. Jag gillar inte heller uppdelningar och skyttegravskrig. Jag gillar inte när människor med samma mål hoppar på varandra eller exkluderar vissa som inte passar in. Jag har alltid varit ensam och aldrig ingått i grupperingar, kotterier eller nätverk. Men jag är feminist för att jag tycker att män och kvinnor ska ha samma förutsättningar och möjligheter i livet. Jag tycker inte könet ska vara ett fängelse. Tack för din kommentar och må bäst,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *