Söndagstankar

Hej! Hoppas ni har en fin helg. Efter en tids slumrande börjar kraften och entusiasmen vakna till liv här. Jag städar, tvättar, organiserar. Utrensning i garderoberna med Melina som packar ner kläder hon växt ur för att vi ska ”skicka dem till barnen i Afrika så att de också kan få leka med lera när de går på dagis”. De där barnen i Afrika är ständigt närvarande i våra samtal efter att hon för en tid sen fick se en bild på en svältande flicka från Sudan. Bilden har etsat sig fast i hennes sinne och hon vill helst skicka iväg allt utom de rosa klänningarna. I sommar kommer vi att besöka SOS Barnbyar i Aten. Allt fler barn lämnas av sina föräldrar efter att de blivit vräkta från sina hem och fått sparken från jobbet. Jag har en egen insamling som pågår här. Klicka och skänk en slant till krisens oskyldiga offer.

Igår var jag på fest hos ett golfproffs. Golf är inte min tekopp men jag har länge velat lära mig tennis. Min bordsherre Robin lovade mig tennislektioner. Han skulle ordna racket och bollar och allt jag behöver och jag blev så glad tills jag fick veta att det var Björn Borgs son. Vem vill skämma ut sig för tennislegendens son? Han kommer bara att få klättra i träd för att hämta mina missriktade bollar.

Just nu skriver jag ut en intervju jag gjort med Maria Duenas, en spansk succéförfattarinna som skrivit boken ”Tiden däremellan” som kommer ut i höst. En sagolik berättelse som påminner om min favoritbok ”Vindens skugga”. Nu måste jag jobba vidare innan kvällens EM-match Spanien-Italien. Jag älskar EM. Hoppas att Sverige möter Grekland i final. Och att Sverige vinner eftersom Grekland redan kammat hem segern 2004. Grekerna håller för övrigt på Sverige eftersom de älskar Olof Mellberg som spelar i Olympiakos. I grekisk press går Mellberg under benämningen ”vår egen viking”.

Dela på

Ett svar på “Söndagstankar”

  1. Vilken gentleman han verkar vara, Robin, och vilken tur du hade som fick just honom till bordet! Bättre lärare kan man völ knappast få?! Tycker absolut att du skall ta chansen och lycka till med tennisen! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *