Vår Atenska Jul!

God fortsättning kära vänner! Melina och jag sitter i centrala Aten, i mitt gudbarns lägenhet med utsikt mot Lecabettus-kullen. Solen skiner och elden sprakar i den öppna spisen. Det är vår fast det är vinter. Melina är förkyld och har tappat rösten av alla lunch- och middagsbjudningar, kalas och festligheter.IMG_6525
När vi kom ner hade vi inga planer alls. Vi ville bara fly julstressen och pressen. I Grekland är julen mindre sluten och exkluderande. Mindre krävande och laddad. Folk köper bara julklappar till barnen, de öppnar sina hem för familj, släktingar och vänner men också vänners vänner som kan dyka upp oanmälda. Människor umgås över generationsgränserna, de festar, dansar, hänger, snackar, jiddrar. Man kan dyka upp lite när man vill för alla vet att det är kaos i trafiken och livet.
IMG_6696
Melina och jag har promenerat runt på mysiga bakgator runt Syntagma och Kolonaki. Den här gatstumpen är min favorit med alla lampskärmar:
IMG_6474
IMG_6530
Självklart åkte vi hem till Vouliagmeni också men under den här julveckan bor vi mitt i stan för att ha nära till teatrar, kulturaktiviteter och vänner. Så fort man sätter sin fot i de södra förorterna där jag bor känns det som semester. Vid havet är det lugnt och skönt och grönt. Människor badar, sportar på stranden, fiskar och njuter:
IMG_6485
Våra vänner Nick & Achilles bjöd in till Glitz & Glamour-party på julafton. Gästerna kom från Kanada, Qatar, Egypten, Sidney, Dubai och tio andra länder.
IMG_6624
På juldagen blev vi medbjudna på en fantastisk lunch hos en konstnärinna:
IMG_6631IMG_6660

IMG_6657
IMG_6694
Fler bilder kommer. Och tips för er som är på väg hit och vill ha senaste nytt.
God fortsättning så länge.

Dela på

Ett svar på “Vår Atenska Jul!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *