Athenorna- framtidens lyxresenärer!

God kväll från ett sensommarvarmt Aten. Vi har just landat och sitter nu på balkongen i min lilla lägenhet. Imorgon ska vi ladda sol och förbereda mitt jobb som väntar på måndag där jag ska leda seminarier på International New York Times Luxury Hospitality konferens. Det ska bland annat handla om framtidens teknologi för lyxhotell och hur de ska kunna tillfredsställa sina krävande kunder. Jag ska intervjua VD:ar för världens lyxigaste hotell (Banyan Tree, Kempinski, Capri Palace) och kryssningsföretag om både tillväxt och teknologi. Så jag läser in mig på området och lär mig mer om de olika demografiska målgruppernas behov, efterfrågan och livsstil. Dagens slutsats är att hotell och varumärken måste tänka om när de ständigt talar om ”businessmen” då den största ökningen kommer att ske bland kvinnor som kommer tjäna allt mer, resa mer och bo på lyxhotell i större utsträckning än någonsin tidigare. Dessa kvinnor kallas bl.a. för Athena-kvinnor efter visdomens och krigets gudinna i grekisk mytologi. Dessa alfahonor visar på en entreprenörsanda, driftighet och nyfikenhet. De värdesätter träning, hälsa, mental och fysisk styrka och bränsle för att klara av sina hektiska, högpresterande liv. Världen borde förbereda sig för  ”she-conomy” eller som fenomenet också kallas: Womenomics. Att måla rummen rosa räcker därmed inte längre för dessa Athenor som kommer kontrollera 2/3 av konsumtionen i USA kommande decennium enligt tankesmedjan LS:n Global. 

Så jag kommer så mina feministiska frön i detta exklusiva och mansdominerade sammanhang. HÄR kan ni läsa mer om konferensen.

Det ska bli kul att intervjua Capri Palace VD med tanke på att jag smög in där varenda dag under min vistelse på Villa San Michele och Axel Munthes institutCapri. Jag läste vid poolen, beställde kaffe, skrev på min Krisbok och njöt av omgivningen som om jag var gäst. Och jag kan verkligen rekommendera hotellet trots att jag aldrig riktigt bott där. På kvällarna brukade jag äta middagar med min favoritpoet Bruno K Öijer och hans konstnärsfru Maya och berätta om mina iakttagelser som spion i de fina salongerna och den magiska poolen:

Capri-Palace-Pool

 

Dela på

Ett svar på “Athenorna- framtidens lyxresenärer!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *