Brev till våldtäktsmannen som går fri

Hej Marc, Måns eller Magnus. Vi kan kalla dig vad som helst.

Ditt namn är fingerat.

Sätt dig ner. Och läs.

För några timmar sedan gick jag till Thaimassagen för att lindra min onda nacke. Där satt en thailändsk kvinna med blank blick och en två månaders bebis i famnen. En bedårande liten flicka som spände sina glittriga svarta ögon i mig när jag lyfte upp henne i mina armar. Jag frågade hur de mådde. Det var då ägarinnan började berätta. Att flickan var frukten av våldtäkterna du utsatt mamman för. Den ensamstående fyrabarnsmamman från Trang i Thailand som kom till Sverige för att jobba ihop pengar till sina ungar. En ung kvinna som kom med tomma fickor men med starka nypor som direkt finner de ömma punkterna. Henne plockade du upp en dag på jobbet. Efter att ha träffat henne en enda gång. Då sa du via tolk att du älskade henne och ville gifta dig med henne och försörja hennes barn och skaffa nya. Sen plockade du upp henne på jobbet och körde henne långt in i skogen bortom Nynäshamn. Eftersom hon varken kan svenska eller engelska hade hon svårt att uttrycka sin oro. Hon vädjade på thai men du körde vidare tills ni kom till en isolerad stuga. Där tog du ifrån henne mobiltelefonen och sedan våldtog du henne. Om och om igen. En kvinna som inte vet var hon befinner sig. Som inte kan tala för sig. En mamma som lämnat sina barn för att kunna ge dem ett bättre liv. Och hon fick ingen mat förrän på tredje dagen då du plockade fram lite spaghetti och korv och vatten. Sedan körde du tillbaka och dumpade henne i Spånga. Utan fungerande mobiltelefon. Utan pengar. Utan papper.

Dagen innan hon skulle återvända hem insåg hon att hon var gravid. Nu kunde hon inte åka hem till byn. Ägarinnan förklarar att de skulle döda henne. Om hon kom hem och spred skam över släkten. Och våldtäkt är inget man pratar om. Så hon stannade här och fick läkarvård tack vare en kyrka som hjälper papperslösa. Både hon och ägarinnan försökte förgäves nå dig flera gånger. Men du vägrade svara. Medan hon ammar er dotter berättar hon om de två alternativ hon övervägde efter förlossningen – att ta sitt liv eller åka till Bangkok och lämna flickan på ett barnhem innan hon åker hem till sina barn. Men det där lilla livet vände på allt. Ägarinnan som själv har fyra barn låter dem sova på massagestället och hon har köpt en vagga och bebiskläder. Och hon har fortsatt jaga dig i telefon. Tills du en dag dök upp. Du tittade bara på den nyfödda och sa: ”Det där är inte mitt barn. Det ser man ju. Det är en svartskalle”.

Och du gick utan att lämna ett blöjpaket eller en nalle trots att du har massor med pengar. Och bor i flott innerstadsvåning när du inte frihetsberövar en hjälplös kvinna och våldtar henne medan hon ber och bönar med de enda tre ord hon kan: no/ please/thank you.

Ägarinnan berättar att hennes massagesalong ibland känns som en kvinnojour. Thailändskor som misshandlats och kastats ut av män kommer hit och ber om hjälp. Svenska män. I världens mest jämställda land. Män som behandlar hjälplösa, ofta papperslösa, kvinnor som sina slavar. Kvinnor som oftast inte har någon att vända sig till. Därför uppmanar ägarinnan sin egen tonårsdotter att bli journalist eller advokat för att hjälpa alla dessa kvinnor.

När flickan, din dotter, som ska döpas till Elicia, Jasmine, somnar får jag massage av mamman. Jag känner sorgen och sårbarheten i hennes händer. Innan jag går får jag alla dina uppgifter. Jag återvänder med en kasse bebiskläder och löftet om att hitta en advokat som kan få dig att göra ett faderskapstest. Jag söker en advokat som kan hjälpa denna kvinna anmäla dig. För våldtäkt och frihetsberövande och de brott du begått. För såna som du ska inte gå fria. Inte i mitt Sverige 2016.

P.S. Namnet är fingerat.

 

 

Dela på

75 Svar på “Brev till våldtäktsmannen som går fri”

 1. Bra! Men det sker i Sverige så länge straffen för våldtäkt är så milda som ett skämt. Därför behöver Sverige en humanist som dig. Dock skulle jag strunta i faderskap från den äckliga Marc så flickan slipper själv bli våldtagen i framtiden av sim egen far eller faderns vänner om så hon ska ha en chans i livet. Modern måste få psyk vård för hennes själ. Alla tidningar måste kontaktas och skriva om detta så att Marc och andra vidriga monster märks ut offentligt om det går.
  Den där Marc måste få genom domstol kontakt förbud med kvinnan och barnet efter gaderskastestet bevisat att hon är hans. Så hade jag gjort om jag var känd och kunde använda mig lättare av media. Stor tack till dig underbara som hjälper henne.

  1. Underbara Alexandra, tack för ditt engagemang och mod❤️Det skulle behövas fler som vill engagera sig i såna situationer. Jag själv kommer från ett annat land och känner djupt för den ensamma kvinnan.
   Jag skrattar när jag hör vilka dom förövare får i Sverige, oavsett brott. Det är kränkande mot offret. Jag förstår inte hur kan man dömas ett par månader för att köra ihjäl ett litet oskyldigt barn på bara ett år, det är ett hån mot föräldrar? å den stackars kvinna, som blev uttsatt för den brutala våldtäckten, jag finner inga ord?. Världen skrattar åt svensk regering åt svensk lag, jag vågar inte säga att jag är svensk när jag befinner mig utomlands för jag skäms.

   1. Gripande och tragiskt att läsa.

    Om du har alla uppgifter som du säger, är polisanmälan gjord? Om inte, varför?

    Bra att du inte hänger ut honom, pöbelvälde är inte rätt väg, men då måste du hjälpa kvinnan att gå rätt väg.

    Om nu Marc inte är kontaktad av polis går han omkring och vet att inget händer, och kommer göra det igen mot en annan stackars försvarslös kvinna.

    Det vill ju ingen ha på sitt samvete.

    PS
    Jag inser att jag inte har mer fakta än artikeln, så det finns nog bakomliggande faktorer.
    DS

   2. Jag vet inte vad jag ska skriva. Mitt hjärta blöder. Det enda ”positiva” i din text är att den lilla flickan har en mor, min syster, som är av typen överlevare och krigare som tar chanser för att kunna ge sina barn en bättre framtid. Samt det lilla hoppet om att faktiskt kunna få denna Marc dömd. Tung är du. Jag hoppas innerligt att thaisyrran får någon typ av upprättelse.

    Fakk man, jag blir så upprörd. Mobbing och våldtäkter förstör offer in i själen. Varför behandlas dessabrott med sån nonchalans?

    Kram, energi till dig, lycka till.

   3. Heter han Marc och bor på Östermalm. Med den stavningen kan vi väl alla hitta honom. Det är väl bara att kontakta advokat med en gång ska väl inte ta någon tid att få fastställt faderskapet så han kan betala. Kvinnan har väl arbets o upäppehållstillstånd och kan få hjälp av myndigheterna. Hon hade väl någonstans att bo innan detta hände så hon inte behöver bo på massagekliniken. Fint du lovat att hjälpa henne ska följa !

 2. Älskar dig Alexandra, för att du törs, för att du kan, för att du bryr dig. Jag hoppas karma kommer och straffar honom hårt, vidriga, onda, hemska människa.

 3. Jag känner sådan sorg, sådan förtvivlan. Tyvärr är hon en bland många. I Sverige får vi sägs vara så jämställda förekommer detta om och om igen. Och när offren sen ber om hjälp har de svårt att bli trodda, för ”sådant här förekommer ju inte i Sverige”. Tack Alexandra för ditt öppna brev. Alla varma tankar till mamman och den lilla, men också hennes övriga barn som nu blivit berövade din mamma. Och fy för #%$@?%&$#@ för dig som gjorde henne så illa, för att du fortsätter att förolämpa och förnedra. Det du har gjort går aldrig att göra ogjort, du har för ditt nöjes skulle förstört livet för en annan människa, en som gjorde dig gott. Kanske har du förstört alla hennes barns blivit också och hennes övriga familj har du skadat. Finns någon möjlighet att kräva in Dna?

 4. Tack Alexandra för ditt mot och engangemang?!
  Jag sitter med morgonkaffet och tårarna rinner. Såklart pga det vidriga BROTT denna djupt störda individ begått men vidrigast är nog att man utnyttjat en kvinna som vare sig kan språket eller kan vända tillbaks hem.
  Jag håller med föregående och tyvärr har vi ”straff” i detta land som närmast kan beskrivas som ett hån mot brottsoffer.
  Det var ju inte länge sen ett gäng ensamkommande flykting ”barn” våldtog en kvinna i ett dygn och fick ”hårda”straff upp till 5 år och sedan utvisning. En av dessa förövare hade tyvärr hunnit få svenskt medborgarskap. Denne man talade rakt in i kameran och sa”jag ångrar ingenting. Kvinnan vara en hora och förtjänade att bli våldtagen”!!! Denne man är tidigare dömd för våldtäkt och ör även anställd av Migrationsverket som tolk.
  Jag skäms att vara svensk då våldtäktsmän kan härja fritt och knappt får något straff.
  Dags att damma av våra föråldrade och kvinnokränkare lagar.
  Tack Alexandra för du bryr och engagerar dig om de svaga i vårt samhälle. Du behövs?
  Ulrika

  1. Tänk att det inte går att diskutera något utan att ensamkommande flyktingbarn nämns. Nu handlar det om vad vuxna svenska män gör!

    1. Bra där Tommy! Det handlar om våldtäkt! Oavsett vem som begår dem så skulle lagar och straff vara mycket hårdare samt att våldtäkter skulle prioriteras av rättsväsendet på ett helt annat sätt. Detta hade skickat signaler till allt och alla att våldtar du så har du en mycket oangenäm framtid att se fram emot.. Med detta synsätt så hade en stor del av våldtäkterna aldrig inträffat och Sverige hade en gång för alla statuerat att kvinnors trygghet är av högsta prioritet och angelägenhet!!!

 5. Hej Alexandra,
  Så bra att du berättar om detta fruktansvärda! Hoppas att han får vad han förtjänar!
  Finns det något vi kan göra för att hjälpa till?

 6. Har du nåt på där man kan bidra med en liten slant? Många bäckar små… Behöver hon praktisk hjälp så säg skriv. De behöver trygghet. Bor på en fantastisk gård med några fina människor från olika kulturer. En fika kanske, en barnvakt, en axel att luta sig mot. Lycka till fina du!

   1. Hon kan bo här någon vecka. Om ett stort lekrummet funkar? Har en 9-åring som fortfarande sover med mig. Så behöver hon boende någon vecka funkar det. Inget fancy bor i en tvåa. Kontakta mig på under_blomning@spray.se. Gammal mail som jag hoppas funkar.

 7. Vi läser om barn och värnlösa kvinnor som blir våldtagna och dumpade i Indien och förfäras. Vi läser om barnäktensksp och kvinnorvsom tvingas dölja sig för männens blickar. Vi läser om hedersvåld. Vi får höra, av hela partier, att detta är kulturellt betingat, i de andra, de där kulturerna, de främmande. Vilken kultur tillhör den är Msrc. Våld och förnedring av kvinnor finns i alla kulturer. Eller rättsre i den manliga kulturen. Tror som kommentar ett att gör ett dna test och fastställ faderskapet och försök få honom dömd och försörjningsskyldig men med besöksförbud för denm mannen är farlig.

 8. Vilken skitstövel , han har nog inte alla hästar hemma. Men gäller de flesta som gör såna här vidriga saker och tror att de ska komma undan. Hoppas verkligen du kan sätta dit honom. Kan bidra med en liten peng däremot inte hjälp med boende. Har svisch. Mvh Carina P

 9. Du är som så ofta ett föredöme i detta Alexandra.
  För övrigt vill jag som man styrka tesen att detta måste förstås som en naturlig del av vårt manssamhälle, jag tänker på hur manlighet så lätt tar näring i direkt förnedring, möjligen pga missförstånd och oförstånd, men våra manliga förebilder ligger väldigt ofta utanför all mellanmänsklig värdighet, löser (sina egna) konflikter med utagerande våld, osv. Vi behöver nya förebilder. Förebilder som du själv Alexandra, modiga människor som bjuder till och gör rätt för sig

 10. Hej Alexandra!
  Hjälper gärna denna kvinna. Har själv fyra barn som nu börjar bli stora och har därför en del del saker som jag kan skänka till henne både kläder, leksaker samt massa andra saker som ändå ska bort. Kan även hjälpa henne med mat, hjälp med barnet osv. Hur går jag till väga?

 11. Det här berör mig starkt och jag tänker på att hennes familj blivit splittrad pga det hon utsatts för… Här i trygga Sverige!! ?
  Så tragiskt! Vill gärna hjälpa till om så bara med en slant!
  Berätta om det går att skicka pengar på nåt enkelt sätt?
  Du är stark och modig, civilkurage deluxe!! Önskar att fler orkade ställa upp på det sätt du gör!

  Kram

 12. Finner inte ord. Slås av vilken grymma människor det finns och vilken grymt stark kämpe du är. Ska följa denna tråd för att se hur jag kan bidra ekonomiskt. Hoppas få läsa i framtiden att rättsväsendet fungerar.

  1. Nej rättsväsendet fungerar inte och särskilt inte i det här fallet.’
   Det enda som bevisligen fungerar mot sådana svinpälsar är en kniv mellan benen

 13. Fantastiska Alexandra ❤️ Vad kan vi göra för att hjälpa till,.. Pengar . Finns det något konto att swicha pengar till..

 14. Åh, Åhhh…en svensk som våldtagit. Då måste detta uppmärksammas. Att våldtäkter sker varje dag utförda av män med icke svensk etnicitet uppmärksammar du inte?
  Att just våldtäkterna ökat lavinartat i samhället sedan vi började släppa in 100 000-tals unga frustrerade män från MÖ. De som är uppfostrade med att en kvinna är lika lite värd som en get, dör kvinnor måste dölja sina kroppar för att ibte bli våldtagna…försvarar ni med att det bara är ”anmälningsbenägenheten” som ökat.
  Kvinnan säger att hon skulle dödas om hon kom hem och var gravid. Det tyder på att hon tillhör minoriteten muslimer i Thailand. Jag har jobbat och känner Thailand bättre än de flesta. Så fungerar inte Buddhister.
  Det är pinsamt av dig Alexandra att du öppet är så apatisk inför alla de 1000-tal svenska kvinnor som blivit våldtagna i Sverige. Det är även så typiskt…så fort ni upplever något obehagligt på nära håll så måste ni visa er goda genom att uppmärksamma detta. Samtidigt vill ni med alla medel dölja verkligheten i Sveriges förorter. Den Thailönska kvinnan ville komma hit och tjäna pengar?
  Varför gjorde hon inte som massor av andra thailönskor, jobba i sitt land?
  Hade hon kollektivavtal här?
  Tänkte hon betala skatt här.
  Uppmuntrar du Alexandra att folk ska jobba svart i Sverige?
  Jag är varesig känslokall eller cynisk inför denna våldtäkt. Alla våldtäkter är fel.Det som irriterar mig mest är ditt sätt att uppmärksamma just denna våldtäkt bara för 1) att det var en svensk förövare
  2) Du råkade träffa kvinnan och den söta bebisen.
  3) Att 1000-tals unga svenska kvinnor får sin liv förstörda genom gruppvåldtäkter ignorerar du, bara för att just den sortens brott gagnar rasismen i landet.
  Du Alexandra är en av PK-eliten som indirekt bär skulden till hur illa det är ställt i detta land idag. Hyckleri på hög nivå.

  1. Hej Jack!
   Har du källa till uppgifterna om de tusentals svenska kvinnor som har blivit gruppvåldtagna?
   Har du även källa till uppgifterna om hundratusentals frustrerade män från MÖ som tycker att en kvinna inte är mer värd än en get?
   Har du även källa till uppgifterna om att Alexandra endast har skrivit om den här våldtäkten?
   För övrigt är du ute och cyklar i diket…

   1. Bullseye, Jocke! Problemet med att fråga efter källor i dessa sammanhang är 1. All statistik är köpt av ”PK-media”, 2. Vem fan behöver källor när du kan KÄNNA att du har rätt? Köp en foilehatt och se sanningen! (Till foliehattarna: OBS! Sarkasm!)

 15. Bra skrivet Jack.
  Jag satt själv och skrev ett liknande inlägg, men du fick med allt som jag tänkte skriva.
  Bra att skriva sanningen till Alexandra P.
  Hon är en av de som ser rasismen i samhället överallt, samtidigt är hon blind för invandringen enorma negativa konsekvenser.
  Då ska bara vi svenskar få skulden. Hon är också blind inför den typ av rasism och förakt som invandrarna själva står för. Varför tror du att Judarna i Malmö flyttar därifrån? För att Kalle och Pelle hotar dem?
  Nä det är muslimerna här som hatar judar.
  Alexandra P är lika blind och enkelspårig som Arnstad.

  Tack för mig

  Anna

 16. Hej du grymma människa!
  Fler människor som dig!!!!

  Jag har kläder som jag kan skänka till mamman. Hur kan jag nå dig eller henne??

 17. Men vänta nu!
  Oskyldig till annat bevisats?
  Jag tycker att våldtäkter är lika fruktansvärt som all andra men det är otroligt farligt när personer blir dömda på förhand som denna Marc nu blir.
  Det är verkligen inte ok och jag förväntar mig bättre av en så pass offentlig person som Alexandra är.

  Att sedan lämna ut namn och vart han bor… och vitt bi vet kan han vara oskyldig.. Detta är inte ok! Vore jag honom skulle jag stämma dig för förtal faktiskt.

  1. Det skulle inte leda någonstans att döma för förtal, hon har överhuvudtaget inte hängt ut denna man. Vad vi vet kan namnet vara fabricerat. Vi har inget fullständigt namn, adress, yrke, etc etc. Vi har ett tilltalsnamn och ”Östermalm” – sant eller inte, ska man mörka alla nyheter innan domen fallit skulle det inte finnas nyheter – bara två år gamla.

 18. Du kan starta en insamling via insamlingen.se/sv.html/faq eller öppnat ett bankgiro där du kan samla in pengar för juridisk hjälp (årlig kostnad). Hojta om du behöver hjälp.

 19. Så typiskt att ämnet helt plötsligt handlar om något annat än den utsatta kvinnan. Nu handlar det om att ge en väldigt sårbar kvinna det stöd hon behöver. Det handlar inte om vad man tycker om Alexandra, invandring eller rasism.

  1. Jag håller med dig helt och hållet. Det är vidrigt det som hänt och självklart vill jag och önskar att hon får hjälp. Samtidigt är det sant det de andra skriver. Det är också vidrigt att alla svenska män skuldbeläggs kollektivt. Den sortens feminism är ett äckligt gift i samhället. Varför ska jag bry mig när jag ändå anses skyldig bara för att jag är vit man? Det är SJUKT! När muslimer våldtar och dödar är de inte representativa för gruppen sägs det. Gör en svensk något liknande är alla svenska män skyldiga. Ser man inte problematiken i ett så snedvridet perspektiv är man antingen blind eller så har man onda motiv.

 20. Tack för att du är du Alexandra!
  Jag vill gärna hjälpa till, kan en swisha eller lämna kläder/annat
  Som den lilla familjen kan behöva?

 21. Tips. Skapa en Facebook-sida eller Facebook-grupp dit intresserade kan höra av sig.
  Och starta en insamling. Vi är många som vill hjälpa

 22. Hej! Otroligt hemsk och gripande läsning. Jag vill rekommendera en advokat, vart kan jag maila kontaktuppgifter?

  /Mirijam

 23. Ja denna Alexandra P , håller med dig i sak.
  Våldtäkter är åt hel-ete.
  MEN , varför detta ramaskri ang just henne?
  Alla andra våldtäkts offer och då framför allt de svenska?
  Varför piper du inte det minsta lilla för dem?
  Javisst ja , de är ju inte invandrare , glömde det . . .

 24. Så bra skrivit. De finns så många ryggradslösa människor där ute. Det är viktigt att vi hjälper varandra. Vi kvinnor måste stå upp för varandra oavsett var man kommer ifrån.

  Och jag hoppas innerligt att du blundar för alla korkade kommentarer du får. Att folk inte skäms över att skriva dumma och negativa saker i ett sånt här allvarligt inlägg. Man skäms ju verkligen över mänskligheten när man ser sånt.

 25. Jag är ju inte jurist men socionom och jag tänker så här:
  Faderskapet går att fastställa utan att han vill medverka, han blir då tvingad till det enligt vår lagstiftning.
  När hans faderskap är fastställt – borde inte barnet bli svensk medborgare? Svensk pappa, född i Sverige… Att han bli försörjningspliktig är ju ingen tvekan, åtminstone så länge de bor i Sverige.
  Sedan själva brottet, det är inte för sent att anmäla!!

  Bra Alexandra!!

  1. du har helt rätt! Anmäl & gå till familjerätten – även om kvinnan inte har uppehållstillstånd så kan de hjälpa till med faderskapstest – vilket man faktiskt kan bli tvingad till om man som man inte medverkar! /en jurist

   PS. Alexandra – maila mig om ni vill ha lite rådgivning kring frågor om uppehållstillstånd & faderskap mm – är jurist och kan både migrationsrätt & socialtjänst.

 26. Varför är det så omöjligt att göra nånting fint för en medmänniska utan att direkt få kastat i ansiktet att det minsann finns många fler som också har det svårt? Självklart händer hemska saker andra också, självklart kan man uppmärksamma och hjälpa även dem. Men kanske inte samtidigt… Just nu gäller det denna kvinna, nästa gång nån annan…
  Ni som klagar – vad rör det egentligen er? Gör nåt själva för era hjärtefrågor, och låt Alexandra hjälpa vem hon vill. Ingen kräver att ni ska hjälpa till här, om ni inte vill…

 27. Bra! Viktigt att vi ser till att sånt här inte kan hända igen, att vi säger nej! Dessa ryggradslösa ursäkter till män måste ställas till svars. Jag har själv två unga döttrar och tänker mycket på hur världen ser ut för våra flickor och kvinnor, var de än kommer ifrån. Vi borde ha kommit längre. Tack för ditt mod och ditt engagemang Alexandra.

  Mvh

  Karl-Fredrik

 28. Det här är ett ”toychy subject”, du vet aldrig vem i din närhet som funnit sig en lekplats där denna kan leva ut sina perversiteter bland dessa tjejer, som fd sambo med en thailändsk kvinna vet jag nog mer än de flesta, om hur dessa blir bemötta av olika ”män”

  Problemen startar långt tidigare, nämligen redan i Thailand, där fattigdom och avsaknad av sociala skyddsnät tvingar många unga flickor till att göra vad de kan för att hålla sina familjer vid liv, prostitution är en del av vardagen för väldigt många, 10-11 åriga tjejer på landsbygden utnyttjas sexuellt av både thailändare och ditresta besökare, ibland även önnu yngre

  Kvinnosynen hos thailändare är generellt ganska dålig, mannen står högst i hierarkin, kvinnorna får foga sig, om männen vill ha exempelvis oskyddad sex med någon, vågar den som är tänkt att behaga oftast inte påpeka riskerna med detta, utan tiger stilla, det för med sig konsekvenser, oönskade graviditeter är en av dem

  1.054.000 mer eller mindre föräldralösa barn, det är siffror från 2010, dessutom är det de ”officiella” siffrorna, hur stort mörkertalet är vet ingen säkert, men det är stort, dessa siffror talar för sig själva

  Barnen hamnar ofta på olika barnhem, vissa sådana som vi besökt får in ett barn om dagen, somliga av dem är fortfarande blöta efter förlossningen när de hittas i ett knyte på trappan, andra barn är inte lika lyckosamma, och hamnar i en skogsdunge, bortkastade som skräp

  Hur många av dessa dryga miljonen barn är resultatet av tvångsprostitution och övergrepp..?

  Jag har inget svar på den frågan, men mina erfarenheter säger mig att det är många

  Attitydförändring…..är vad som måste till, omvärlden måste få vetskap om vad sexturismen ställer till med, man måste börja där, för att få rätsida på problemen

  Marknaden är enorm, genomsnittsåldern på barnungar som leds in i sexuell trafficking, är 12 år, ofta kommer dessa barnungar från fattigare områden i gränslandet Kambodja – Laos – Thailand, familjer som lever på gränsen får besök sv olika representanter från bordeller, traffickers osv och blir erbjudna en engångssumma för barnen, den summan överstiger sällan 2.400 sek

  Allt detta hänger samman, även för tjejen du nämner i ditt inlägg, för allting startar i Asien

  Jag kan skriva om detta hela dagen, men ger mig här….

 29. Underbart! Go for it Alexandra. Upprättelse betyder så mycket. Blir man upprättad kan man ta tag i sorgen och ilskan på riktigt och oftast förlåter man. Upprättelse är allt. Starkt

 30. Var tog frågan om straffet vägen. Oavsett vem förövaren är och varifrån han kommer? Skärp lagstiftningen får övergrepp.Inga tjejer ska behöva gå genom samma he…ete.

 31. Jättebra gjort Alexandra! Jag hoppas innerligt att kvinnan får hjälp och stöd. Alla våldtäkter är fruktansvärda, men i den här kvinnans situation blir det än värre. Vara i ett främmande land utan att kunna språket eller ha några pengar. Har själv blivit våldtagen (av en etnisk svensk man som var min pojkvän då) men hade mina vänner och ett socialt skyddsnät runt mig. Tack för att du engagerar dig Alexandra!

 32. Att möta någon och se den människan i ögonen. Att bekräfta, visa medlidande och vilja hjälpa; det kräver sin kvinna eller man. Alexandra, du har visat så många gånger vems sida du står på. Jag vill gärna stå där med dig, stadigt i backen.

  Jag är svensk, en ursprungssvensk (fast rotar man i mitt släktträd hittar man säkert utländska anor). Jag är kvinna, mor och medmänniska.Berättelsen om offret gör mig heligt förbannad. DET FÅR VARA NOG NU!

  Till er som kommenterat och träter om vilka som har det värst: Det har ingen betydelse om det är en svensk eller en utländsk kvinna. Det är en utsatt och sårbar människa. En människa som skulle kunna vara du eller jag. Jodå, det skulle kunna vara du. På en annan plats, i en annan tid och därför vill jag uppmana dig att göra vad du skulle vilja att någon gjorde för dig, om du befann dig i en så desperat situation.

 33. Jag undrar bara en sak, varör gjorde hon inte abort när hon upptäckt att hon var gravid, för det andra har Sverige har alla barn rätt till en pappa, så hade hon kontaktade socialen hade hon fått hjälp.
  Alexandra det är bara att du kontaktar familjerätt så kommer dem att hjälpa till.

 34. Man vad trevligt att historien fick ett bra slut iallafall.
  Hon fick ett gulligt barn som ger mening med livet, och fick stanna i trygga Sverige tack vare våldtäkten. Plus att hon får massa pengar och får såna bra kompisar som Alexandra Pisscalido.
  Fler såna berättelser tack.

  1. Jag var med under den tid som detta skulle ha hänt och tiden därefter. Om rättssystemet får sin rätta gång kommer all dokumentation att visa sanningen. Jag är i kontakt med polisen. Denna man är absolut ingen våldsman! Jag känner mannen och kvinnan och förde dialog med dem båda innan, under och efter deras relation./”Eva”

 35. Låter fruktansvärt. Är det bara namnet som är fingerat eller hela historien? Oavsett vilket är det inte värre när myndigheter frihestberövar en enskild utan brottsmisstanke enbart grundat i nationalitet? Och sedan det land man har medborgarskap i blundar, vänder en ryggen och vägrar en friheten genom en returbiljett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *