Dubbelsuck och dystra dribblingar

Nu har jag deppat två dagar i streck efter de två fotbollsförlusterna i EM. Både Sverige och Grekland. Dubbelt medborgarskap innebär dubbelt lidande just nu. Jag zappar till grekiska valdebatter och blir mörkrädd med allt jag ser och hör. Samtidigt pågår en slakt utan dess like i Syrien där barn används som sköldar.

För en gångs skull packar jag i tid. Packar inför min resa till Grekland på fredag. Åker till Aten för att bevaka valet, peppa deppiga vänner, betala nya skatter och räkningar, besöka barnhem. Trodde aldrig att jag skulle packa kläder och skor för att ge till nyfattiga grekiska vänner. Nu viker jag mina gamla gravidkläder, amningströjor, barnkläder för de behövande. IMFs chef Christine Lagarde som tjänar en halv miljon dollar skattefritt säger till min favorit Christiane Amanpour i CNN att alla medborgare måste betala skatt. Alla utom hon.

Nu måste jag rycka upp mig. Imorgon kan ni höra mig kl. 14-15.00 i Radio 1. Om det grekiska dramat.

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *