En klassresa på 23 timmar

Till och med jag, som emellanåt undrar om jag bär på någon bokstavskombination av outtömlig energi, tyckte lördagen var en sällsynt intensiv dag. Vaknade 06.30 och gick till Grand Hotels Spa kl. 8.30 när barn är välkomna.

Melina simmar som en delfin under vattnet men så fort hon lyfter huvudet över vattenytan sjunker hon. Sen tog vi tunnelbanan till en annan värld. På Rinkeby torg gick vi in på Frisersalongen eftersom mitt hår såg ut som en golvmopp. Där fick jag en fantastisk föning på tio minuter för 180 kr.

Hos mamma väntade grekisk spenatpaj och en massa godsaker. Sen bjöds jag på middag på Operaterassen, i ett chambre separée, av ett underbart gäng:

Middagssällskapet rörde sig vidare till Globen och Melodifestivalen där jag skrattade så jag grät och twittrade (@pascalidou) så fingrarna värkte. Dels luktade det konstant prutt och dels sa alla runtomkring oss så roliga saker. Paljettklädda föräldrar med ballonger som tvingade sina barn att dansa på stolar. Tanter med Torsten-plakat. En internationell jury som alla hade underlivsnamn – Proctor, Kuksic, Klitoris…

Och så tanten som grät när Torsten åkte ut:

Barn som sov på stolar och föräldrar med fjädrar:

På efterfesten var Loreen the Queen!

Danny Boy drog hem besviken men alla andra var där. Jag snackade med Elena, Molly, Saade men bara Sean Banan fick vara med på bild för min dotters och systerbarnens skull:

 

Sean hade med sig en egen livvakt. Stor som en egen stormarknad, svartklädd med stort kors och svarta glajjor. Det enda han sa var att han kommer från Tensta. Jag dansade så fötterna växte och värkte. Hälften av dem jag talade med ska vara med i Let’s Dance och ville ha insider-tips. ”Shut up and dance” sa jag. Klockan fem var jag hemma. Efter en dag som illustrerar min klassresa, efter 23 timmars nonstop-action när jag sugit musten maximalt av lördagen vaknade jag 9.30. Nu söndagsstädning, lek med Melina och ska strax steka strömming till lunch för att sen gå på barnkalas! Vad gör ni en söndag som denna?

Dela på

8 Svar på “En klassresa på 23 timmar”

 1. Roligt iakttagit,samt skrivet,Torsten va braa,men grät nog ej,lockar mig bara mera till teatern Du glömde ”JhelenaPaparitsi” hon tolkade Saades låt jätte jätte bra,men hon har ju en röst o magi oxå Tack för att du delade me dig 23h monica

 2. Hej Alexandra!
  Vi satt brevid varandra! Trevlig bild på mig :))
  Vi gick i grekiska skolan tillsammans
  //mollie

 3. Ja, det var verkligen en intensiv dag, hur hann du med allt?! Men vad gör det när man har kul!!!
  Imorgonkväll blir det grekisk mello med 4 låtar att välja mellan…♪♪♪♪♪
  Ha en underbar vecka!
  ♥♥♥

  evaiaten.blogspot.com/

 4. Idag var mina två vuxna barn här hemma och jag bjöd på havsräkor med tomatsås , fetaost och gouda. Ett svalt vitt vin till det…..vitkålssallad med ananas…..mmmmmm!
  Maken och jag har varit gifta 30 år i morgon, tänkte vi skulle fira det lite.
  Det har inte alltid varit lätt men vi har kämpat tillsammans alla dessa år och vi har det bättre nu än någonsin.
  Hipphipphurra!
  Så var min söndag…

 5. Snacka om effektiv.. 😉 dela med dig av din energi/ork 😉 <3 volim te. ps. usch och fy för sean banan men resten var trevliga bilder 😛 / syrran från den andra myran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *