Följ med på resan!


(foto: Andreas von Gegerfeldt, Tidningen The Good Life)

I rasande fart reser jag med ryggen mot mitt mål. Sitter på tåget från Göteborg till Stockholm och mår illa av att åka baklänges. Igår spelade vi ”Alexandras Odyssé” igen och publiken grät, skrattade och bjöd på stående ovationer. Flera stod kvar efteråt och berättade att de aldrig förr blivit så drabbade och berörda av en föreställning. Några kunde inte sluta gråta. Ni måste passa på att se den. Det är en banbrytande föreställning på så många sätt. Från ensemblen och dess unika mångfald till berättelsen och det kaos som utspelar sig på scen och speglar vår tid som spretar och sliter i oss. Här kan ni boka biljetter. 

Häromdagen gästade jag bästa Malou von Sivers i ”Efter tio” och talade om konsten att förverkliga sina barndomsdrömmar, om fattigdom och rikedom, om dubbeldebuten. Det har rasat in underbara mail. För er som missade – Klicka Här:

Här finns också ett klipp från vårt samtal med socialförsäkringsministern Annika Strandhäll om de ökade inkomstklyftorna som jag varnat för ända sedan jag fick lite luft i det offentliga rummet. Ministern själv har både egna erfarenheter av sin uppväxt med en ensamstående mamma i Bergsjön och ett engagemang. Så jag hoppas de gör något. Titta här. 

Nu måste jag läsa in mig på dagens ämne – resor. Jag leder snart Grand Travel Awards på Grand Hotel i Stockholm med VDar för bl.a. SAS, SJ, Finnair och rockstjärnehoteliern Petter Stordalen. Jag älskar resebranschen och resor är det enda jag önskar mig och drömmer om. Snart är det dags för min årliga Pascalidous Powerweek & Boost Camp med Malin Berghagen som gästlärare i år.  Här kan ni läsa mer och anmäla er! Den 28 maj lyfter vi från tre städer i Sverige. Vi är en exklusiv liten grupp och bor på lyxiga Porto Elounda vid en magisk kretensisk vik med turkosgrönt vatten. Vi tränar ungefär fyra timmar om dagen, morgon och kväll. Det blir Yoga, meditation, kampsport och lek. Jag föreläser om allt från hur vi kan använda oss av de grekiska gudarna och mytologin i vår vardag och leder kreativitetsövningar och samtal. Vi solar, badar, vandrar, skriver och läser och äter närodlat, makrobiotiskt. Allt ingår i priset. Det är sjätte året i rad jag ordnar denna resa och både jag och deltagarna växer några centimeter och är som nya människor efter bara en vecka. Ni som deltagit förut får dessutom rabatt! Anmäl er nu för platserna är begränsade!

 

 

 

 

 

Dela på

14 Svar på “Följ med på resan!”

 1. Ena stunden pratar du om de växande klyftorna i samhället, nästa stund puffar du för en resa som kostar 17.900 kronor. Hur många ensamstående mammor tror du har råd med det?

  1. Det är faktiskt mest ensamstående mammor som följer med på resorna. Mammor som sparar hela året och behöver boostas i en vecka. Mammor som annars aldrig kommer iväg själva. Men det är ändå alltför många som inte har råd. Men det behöver inte betyda att vi inte kan arrangera hälsoresor för att lyfta och stärka människor som behöver komma bort. De ensamstående mammorna blir inte fattigare för att vi arrangerar resor i ett land som går på knäna ekonomiskt. Ett land där turismen är den enda inkomstkällan. De ensamstående mammorna blir fattigare för att systemet, politiken, världen successivt sålt ut välfärden, naggat trygghetssystemen i kanterna och ökat inkomstskillnaderna mellan fattiga och rika. För mig är detta ett jobb som jag ägnat mig åt de senaste sex åren för att slippa gå arbetslös i perioder. Det är inte lätt att vara frilansjournalist. Man måste skapa sina egna jobb. Och jag gör mitt bästa. Och kombinerar det med ideellt arbete på min fritid. Kram, a

 2. Hur kommer det sig då att du försöker ta mina inkomstmöjligheter genom att stoppa mig från att göra coaching, hålla danskurser och skriva copywriting, vilket inte konkurrerar med dig alls eftersom jag inte gör resor utan jobbar på plats där jag bor? När du mognat i din egen andliga utveckling kommer du förhoppningsvis ta ansvar för dina handlingar för inte vill ditt eget Högre Jag, dvs den riktiga inre gudinnan, att du ska stalka mig med s k planteringar av saker? Hade du velat göra riktig kultur av det, hade du väl anlitat någon av de tre-fyra unga tjejer som kan uppträda med Isadora Duncan? Och dessutom är väl inte du grek själv utan rumän och svensk? Vill du kolla upp mig finns jag i adelskalendern.
  Mvh
  /Hannah Telluselle

  1. Vem är du då Telluselle??
   ”Don’t get bitter, get famous”
   Du har har varit på lite dåligt humör några gånger nu på Alexandras blogg, så man undrar lite vem du är. Och vad är det som tjinkar? Förenkla lite för oss som inte hänger med riktigt i dina kommentarer.

 3. Du är så rolig, så jag skrattar högt! Du ska vara jäääkligt glad över att Alexandra Pascalidou tar sig tid att stalka dig! Gud, vad jag önskar att hon gjorde det med mig! Säkert är det många som förföljer dig och säkert är det just för att du är adlig. Tack för många goda skratt!

 4. Hittade just ett avsnitt av Mosaik från -97 på Öppet Arkiv som jag hade missat.

  Och så innehåller det mitt önskereportage om tre tjejer som slår hål på lite fördomar på ett café. (hade faxat till Mosaik om det)

  Den som väntar på nåt gott…..

  Amazing weekend Alexandra!

   1. Där finns även avsnittet med Göran Persson på din guidade visning av Rinkeby.
    Det var kul att se igen!

    Han gillar tydligen turkiska piroger!
    Han var ganska cool där! Lite som Mr Walker med sin överrock!

    Krya på dig från influensan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *