Premiär för Alexandras Odyssé ikväll!


Ikväll går inte en utan två drömmar i uppfyllelse. Jag debuterar som dramatiker och skådespelare. Jag kan knappt klä lyckan och tacksamheten i ord. Så jag hoppar det och konstaterar bara att detta är det roligaste jag gjort. Det har jag sagt förr men det var innan jag gjort teater. Att få skriva repliker, scener, dialoger och monologer. Att få fånga vår tid. Att få stå på scen och få regi av bästa regissören Anna Ulén, regiassistent Jenny Swärdsäter och lyftas av bästa konstnärlige ledaren Pontus Stenshäll. Att se mina skapelser få kött och blod och kläs av scenografen Charlotta Nylund. Att se mina karaktärer leva upp och nå ut genom magiska skådespelare som Carina M Johansson, Kim Theodoridou, Magdi Saleh Melina Tranulis, Johan Karlberg, Erik Hedberg mfl. Att se kören enligt antikens arketyper förmedla folkets och förnuftets röster på scen genom de fantastiska färska skådespelarna Rasha, Nawar, Ali, Hussein, Julia, Marcus, Viana, Cecilia, Katerina från Angered, Biskopsgården, Hammarkullen, Bergsjön, Syrien, Irak, Jordanien, Kurdistan, Grekland, Bolivia, Borås, Argentina – det är ren magi. Att dansa och sjunga och gråta till fenomenala Kristina Issas och Emils musik och sång. En ynnest.

Vi har haft så roligt under den här resan. Det har varit tufft med långa dagar och tuffa repetitioner och jag har sörjt strykningar i mitt manus och undrat över scener men teater är teamwork. Det är att släppa kontrollen, lita på andras omdöme och låta dem göra sitt jobb. Från karaktärernas klädsel till tonläge till spelstil som blir ett annat än i mitt huvud.

Ikväll är det premiär och nerverna är på helspänn. Geléfyllda knän och hjärtklappning sen frukost. Jag är så oändligt tacksam och glad över att ett tjugotal vänner från Stockholm kommer idag och lika många imorgon. Ert stöd är mitt allt och jag kommer aldrig glömma er. Ni andra är alltid välkomna. Vi spelar till den 5 april och jag lovar att ingen går ifrån den här föreställningen oberörd. Här kan ni köpa biljetter. All kärlek till er. Kämpa på och våga tro på att drömmar förverkligas förr eller senare. Det enda som krävs är hårt arbete och tillit. (Här kan ni läsa en längre artikel med mig i Faktum. Foto: Per Englund)

Dela på

13 Svar på “Premiär för Alexandras Odyssé ikväll!”

 1. Det här var spännande.

  Väntar på tidningarnas recensioner.

  I väntan på det ber jag att få återge följande anekdot:

  Det är en liten historia om nationell självkänsla i Skottland och det lite
  buttra förhållanden mellan de båda länderna.(forna fiender)

  En skotsk pjäsförfattare hade fått sin föreställning uppsatt i på en av
  Londons större scener i West End.

  Det blev succé!

  Publiken, mestadels bestående av fashionabla Londonbor var hänförd.

  En tillrest skotte i bakre raderna kunde inte hålla tillbaka sin
  förtjusning över detta utan, reste sig upp utbrast ljudligt och stolt:

  ”Whaur is that Wollie Shakespeare now eh?”

 2. Läst två recensioner i dags/kvällspressen

  DN skriver att har ni skapat en ny genre inom den samhällsdebatterande teatern.

 3. För mig symboliserar du styrka, engagemang o passion. Att det retar så många är märkligt men så är det väl för dem som inte vågar brinna o bränna sig..Det gör för ont. Jag är tacksam för att du brinner, för att du engagerar o att du orkar fortsätta. Du gör det med glöd o med ett stort hjärta. Spark i baken o givetvis kommer jag att se föreställningen i vår!

 4. Hej! Tänkte åka till Grekland på semester i sommar. Vart skulle du rekommendera att man går om man vill hitta en bra bordell?

  Du får gärna skriva en guide om nattlivet i Aten.

  1. Grekland är fantastiskt. Om du vill veta mer om bordeller kan du läsa min bok ”Kaos- ett grekiskt krislexikon” eller se min föreställning ”Alexandras Odyssé”. Några bordeller tänker inte jag rekommendera. Men det finns fortfarande ett fantastiskt nattliv där du kan njuta av livet utan att exploatera människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *