Från Parthenon till Ithaki

Hej från civilisationens vagga! Igår var det dags för guidad tur på Akropolis med självaste chefen herr Vakoulis. Han berättade om Solon, Perikles, Kleisthenis och de andra gamla grekerna som kläckte odödliga idéer. Efter Karyatiderna och Parthenon promenerade vi neråt Plaka, köpte skinnsandaler och olivträdslevar för att landa på mitt älskade lunchhak: To Diporto vid marknaden. Stället har funnits sen 1957 och pojken som började arbeta där som 13-åring är den som idag driver källarhålet, lagar maten och får serveringshjälp av barnbarnet. Det här åt vi:

Sen gick jag till min tandläkare Marie och min frisör och på kvällen väntade en annan favoritkrog – Ithaki i Vouliagmeni. Den klassiska krogen ligger 100 meter från min lägenhet och det var skönt med tanke på att vi rullade hem efter en fantastisk middag:

Imorse var det en enda ensam simmare i mina badvatten:

Nu ska vi städa och packa för att flyga hem till Sverige! Kram på er alla.

Dela på

6 Svar på “Från Parthenon till Ithaki”

  1. Jag skall förvandla mig till en (snäll) vägglus och krypa ner i din resväska och följa dig på dina kommande resor.
    /Tomas

  2. Så vacker du är Alexandra! Och så vackert Grekland är!!! Man får verkligen lust att åka dit efter alla dessa fantastiska bilder du tagit de senaste dagarna:) Vamos à Griechenland;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *