Full fart framåt och fredagsmys med familjen

Nyligen kom tre svenska rapstjärnor ut med sina biografier. Dogge Doggelito, Ken Ring och Ison Glasgow har mer gemensamt än musiken. De har alla växt upp med fattiga, ensamstående mammor. Precis som i Zlatans självbiografi får vi ta del av tomma kylskåp och längtan efter det barn borde kunna ta för givet. Alla tre har rimmat om hur fattigdomen fjättrar sina offer i ett socialt utanförskap… Läs resten av min kolumn HÄR.

Denna höstkalla fredag har jag även sammanfattat veckans händelser i Nyhetspanelen som ni kan se HÄR.

Jag  har också blivit plåtad av en tidning med en lampa i handen och därefter inspirationsföreläst för bokförare och redovisningskonsulter på vackra Häringe Slott. Nu skriver jag manus inför söndagens P1 Debatt som handlar om den ojämlika vården. Ni är alla välkomna att delta på Kulturhuset kl. 16.00. Alla får tala. Antingen under direktsändningen i radion eller på webb-sändningen. Gäster kommer från hela landet. Vissa av dem har 4 mil till närmaste sjukhus. Pappan till cancersjuka Lilly 5 år berättar hur de slussas runt mellan landstingen. Samson berättar om sin multisjuka mor som inte får den vård hon har rätt till om inte sonen ingriper. Givetvis har vi makthavare på plats som kan svara och leverera lösningar.

Igår tävlade jag i Postkodmiljonären i TV4 till förmån för organisationen ”Kvinna till Kvinna” tillsammans med deras underbara generalsekreterare Lena Ag. Det var en nervkittlande upplevelse och Rikard Sjöberg är en sann sadist. Hur det gick kan ni se i TV4 den 7, 8 och 14 november. Då går jag under jorden för att jag inte pallar uppleva det igen.

IMG_6814

Givetvis hade jag på mig min nya lyckoamulett med älskades namn från www.emmaisraelsson.com:

IMG_6801

Nu ska jag ägna fredagkvällen åt att mysa med dem. Ta hand om varandra!

Dela på

Ett svar på “Full fart framåt och fredagsmys med familjen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *