Happy Day and Happy Eastern

Hej denna fina långfredag för er som firar påsk denna vecka. Grekiskt ortodoxa firar nästa vecka så för min del blir det två veckors påskfirande. Idag kan ni läsa en intervju som Erica Trejs gjorde med mig i SvD. Här finns en länk. Tystnaden är inget alternativ. Tystnaden talar inte. Den tiger av samförstånd. Eller rädsla. Vi har alla en skyldighet att höja rösten när någon trampar på oss, när någon ni värnar om eller någon i vårt samhälle blir trampad på. Vi har en skyldighet att höja rösten och protestera mot alla typer av förtryck och intolerans. Idag kan den drabba någon i periferin. Imorgon står vi på tur. Vi behöver inte hålla med varandra. Tänk hur trist livet skulle vara om vi alla tyckte och tänkte lika. Men vi behöver värna om en värdig samtalston som varken svartmålar eller sänker människor för att de inte ryms i den klaustrofobiska normen.

Idag inledde jag dagen genom att gästa Greklands största morgonprogram ”Happy Day” i Alpha Channel där jag talade om krisen, livet och kärleken. Efter att ha legat magsjuk hela dagen igår var det skönt att rycka upp sig, bli sminkad, fönad och fixad.

pascalidou

Programledaren Stamatina var med i min panel när jag hade ett eget TV-program. Idag leder hon ett program som slå tittarrekord där hon blandar både aktualiteter och nöjesnyheter. Kostas, killen till höger om mig kunde inte sluta prata om Helsingborg och Sverige där han bodde i tre månader med sin svenska flickvän.
IMG_9948

Efter programmet väntade en strandpromenad till min granntaverna Akti här i Vouliagmeni. Inför påsken undviker många greker kött så vi följer deras exempel och äter kalamari och kräftstjärtar och kokt gräs och sallader och röror.
IMG_9969
När vi lämnade långlunchen bjöds vi på detta:
IMG_9973
Nu lite sen siesta och sedan väntar den atenska natten och klubben 4711 där man dansar in i gryningen.

Dela på

4 Svar på “Happy Day and Happy Eastern”

 1. Bra intervju med dig. Tänker att göra en klassresa är heller inte verkligen lätt. Det kan man bland annat se i Åsa Linderborgs texter,
  både i hennes ledare och i hennes självbiografi. Att baka är bra mot depression!

 2. Jag skrev att det är bra att du pratar och delar utsattheten med flera.
  Jag skrev att det är bra att du kan gråta, det känns bättre sen.
  Jag skrev att det är farligare att stänga in sina känslor, att det
  kan göra en sjuk. Att liksom bygga ett pansarförsvar.
  Slutligen skrev jag att jag vet inget annat sätt för att må bättre än
  att prata och släppa ut sina känslor , än kreativitet. Kanske kan du
  skriva en bok om allt du varit med om? Kreativitet botar allt!
  Kärlek!/M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *