Moderating International Women’s Forum


What an inspiring and empowering day! I had the honor to moderate International Women’s Forum with 650 participants from 40 countries and the panel on migration, integration and inclusion with Laura Londén from UNFPA and Thomas Liebig from OECD and then our own Jan Eliasson who said we have to ”Celebrate the beauty of diversity” while some reactionary voices in Sweden try to trash the term. But don’t let them fool you. Diversity is about democracy, meritocracy and equal rights. It’s about reading and reflecting your audience, your customer, your citizens. So let’s level up.

Dela på

4 Svar på “Moderating International Women’s Forum”

 1. ”Snatcha” begrepp som t.ex mångfald och göra så att de passar sina egna politiska syften är bara ett sätt att bland bort korten för tilltänkta väljare//sympatisörer.

  Man önskar att det fanns en en svensk Orwell som gjorde politiska och språkliga analyser av nutida politik.

  Det är tyvärr lättare att manipulera folks sinnen än vad de flesta tror.

  Kolla gärna in den engelske mentalmagikern/psykologiexperten Derren Brown på Youtube…

  Hur många vet t.ex vad som menas med subliminal persuasion? Det används med stor framgång när du går och shoppar….

  1. Hej Shimada!
   Själv är jag inte med i något politiskt parti eller ens röstade förra valet, medvetet för att inte mina texter ska uppfattas som något annat än vad de är – en dokumentär skildring och ett frö till mellanmänsklig debatt. När det gäller subliminala budskap, kan jag som fd copywriter i reklambranschen med Påverkanspsykolgi på schemat på Berghs, intyga att det faktiskt inte är när du shoppar utan snabba inklippta budskap i form av bilder eller ljud som oftast ska skapa ett behov av något. Däremot är det välbelagt hur man t ex läser en sida, var blicken fastnar, precis som hur man oftast går igenom en butik med eller utan musik i bakgrunden och utifrån det placerar varor på olika sätt för att få dem sålda (det som finns i skyltfönstret säljer alltid t ex, precis som en omhängning inne i butiken).
   Fokusera på ditt eget jag och vad du vill och mår bra av men framförallt vad du kan göra idag för att vara hjälpsam på riktigt för en annan människa så lovar jag att du får en hälsosam distans till media.
   /Hannah

 2. .och Grattis till den nya lila Blogg-designen!

  Hoppas det blir fart i kommentatorsfälten och att fler från t.ex Rinkeby eller Överkalix skriver här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *