Knarka för att slippa känna…

Det finns tusen skäl till att börja knarka. Det framgick med all önskvärd tydlighet i gårdagens gripande P1 Debatt när flera gäster, däribland Nordmans frontfigur Håkan Hemlin, berättade om sitt mångåriga missbruk med tiotal amfetaminsprutor om dagen. Barn som växt upp bland föräldrar som injicerat narkotika, ungdomar i utanförskap och med diagnoser som självmedicinerar, människor som försöker döva sorger men också de som menar att man kan rekreationsröka utan att fastna och förgås i social misär. Alla fanns där på Kulturhusets scen. Modiga AnnSo som bara varit ren i fyra månader efter att hon senast halsade handsprit och en massa andra preparat tog sig hela vägen från Skåne, via tågstationer och hållplatser som ofta är tillhåll för knarkhandel. På Plattan utanför vårt fönster fortgick knarkkommersen som vanligt medan vi i värmen försökte finna lösningar och utvägar.

Susanna Alakoski satte ord på de anhörigas frustration och smärta, polisen Johan Spånbo förmedlade hårresande bilder från hem där barn växer upp bland tomma kylskåp där det bara finns sprutor, haschkakor och gammal jordgubbsylt. Där fanns aktivister, professorer och politiker så ta dig en stund att lyssna på denna P1 Debatt som inte gav mig någon ro igår natt. Klicka HÄR.

Och HÄR kan du lyssna på eftersnacket där hela publiken fick delta.

Tack till alla er som var med både på och utanför scenen. Fullsatt som vanligt med en massa samhällsengagerade medborgare. Igår var till och med min vackra väninna Ann från Santorini på plats och lyssnade.

Nu skriver jag en krönika till Journalisten om rasdebatten i USA. Sen direkt till Amerikanska Ambassaden för att hälsa på Nobelpristagarna!

IMG_7238

 

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *