Kvinnokraft från parken till poesins parnasser

Hej alla härliga vänner. Jag har jobbat så mycket att jag knappt hunnit vattna mina orkidéer senaste veckan. Lyckligtvis är mina skönheter tålmodiga. Min Melina har fyllt sex år och firats med monsterkalas i parken. Girlpower!
IMG_5046

 

I veckan ledde jag även en intressant Mångfaldskonferens arrangerad av UNESCO och KLYS som representerar 30 000 kulturarbetare. Där sades mycket klokt som ni snart kan se i SVTs Kunskapskanalen.

I måndags var jag på ett historiskt evenemang på Dramaten. Ladies First var ett samarbete med Redline Records där Sveriges tyngsta kvinnliga rappare och poeter intog scenen. Dramatens stora scen var fylld till bristningsgränsen. Till och med på balkongerna stod människor längs väggarna. Stående ovationer och glädjetårar.

IMG_3068

Jag har lyssnat på Nobels Fredspristagare Muhammad Yunus tala om det sociala entreprenörskapet, jag har skrivit en artiklar, talat om risken med lågt valdeltagande i EU-valet på Tillväxtdagarna i Umeå, inspirationsföreläst på Oscarsteatern för 500 underbara åhörare och signerat böcker med författaren Natacha Ilum Berg som bor i Tanzania. Henne blev jag kär i. Och jag blev också platoniskt kär i Ida Backlund som jag träffade när Umeås Landshövding bjöd på finmiddag med silverskedar. Den solbrända norrländskan gled in bland kostymklädda direktörer och makthavare i ett rosa fodral, med löshår och långa ceriserosa naglar och ett brett leende. Gubbarna vid bordet teg. När jag frågade vad hennes bolag heter svarade hon Rapunzel AB. Någon flinade. Någon tittade bort. När jag frågade vad hon har för omsättning och hon svarade 100 miljoner om året, studsade de till. Jag blev så lycklig av att se hur föreställningar faller. Hur förväntningarna ser ut när man (som i man) ser en snygg blondin draperad i rosa som  krossar fördomarna. Framgång bär varken kostym eller slips. Styrka, drivkraft, innovation kan paketeras i de mest oväntade emballage. Rapunzels grundare är en saga i sig. Fast utan någon patetisk prins som räddar den arma flickan. Dotter till bönder i en mikroskopisk norrländsk by som säljer löshår till femtio olika länder. Jag blev så inspirerad att jag inledde hela min föreläsning på Oscarsteatern med att berätta om den här fantastiska kvinnan som jag vill intervjua för alla tidningar som finns.

HÄR kan ni förresten läsa gårdagens artikel om valen i Grekland.

Idag åker jag till Husby. Bortom bränder och kravaller. Hela dagen kan man se teater, film, rida ponny, lyssna på musik eller delta i debatten på Husby Träff där jag och ungdomar frågar politiker om segregation, jobb och likvärdig utbildning. Ta med barnen och kom ut!

Om ni spenderar helgen i en hängmatta på landet har jag ett utmärkt boktips! Läs Athena Farrokzads fantastiska Vitsvit! Köp den, läs den, sprid den, skänk den till någon du älskar. Vacker både på utsidan och insidan! Som en spegel för själen och anletet.
IMG_3088

Dela på

4 Svar på “Kvinnokraft från parken till poesins parnasser”

  1. Oj vad du gjorde bort dig i valvakan när du kommenterade och icke kommenterade SD:s framgångar i valet. Du låter ej kompetent i dina uttalanden och när jag sen googlade på dig är det fler som tycker så om tidigare uttalanden du gör. Du får nog bara acceptera att vanligt folk i Sverige börjar få nog av vissa saker och det talar sitt klara språk i valresultatet för SD.
    Trevlig kväll

  2. ”Tragiskt med antisemitiska mord på Judiska Museet i EUs hjärta, Bryssel. Väck dem som sover i Europa! Rasismen kostar liv.” skrev du om läser jag.

    Den 32-årige islamisten Mehdi Nemmouche har gripits. Han misstänks också ha varit på jihadresa i Syrien förra året.

    Jag känner en överlevare från förintelsens dödsläger i nazismens regi.
    Den religlösa fanatismen måste bekämpas vilket jag tror du menade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *