Långfredags skörd

Oavsett om vi talar om huliganism, våldtäkter, våld i nära relationer eller brottslighet finns ofta spriten med i kulisserna. Som en av förklaringarna eller bortförklaringarna. 400 000 barn har en förälder som dricker för mycket. Det är 4-5 barn i varje klass. På söndag 16.00 vill jag välkomna dig till Moderna Museet eller att slå på P1 Debatt när vi alkotestar Sverige. Hör fantastiska Hillevi Wahl och Olivia Trygg berätta om alkoholistbarnens inferno, nyktra stylisten och DJn Wasima Ayad, kårordförande Mikaela som blev alkoholberoende på universitetet, forskare, experter och Folkhälsominister Gabriel Wikström och många fler. Hör gärna av er med frågor och önskemål.

Ni som vill höra mina tankar kring MP-krisen, terrorhoten och Kungen kan titta på Nyhetsmorgon HÄR.

Häromdagen intervjuades jag i nästan en timme i P5 om bl.a. min dokumentärserie ”Vi kallas tiggare”. Men också om mina drivkrafter och drömmar. Här kan ni lyssna om ni behöver lite inspiration.

Och sist men inte minst fick jag äntligen chansen att tala till Rumänska Regeringen om deras ansvar och skyldighet att sluta diskriminera och exkludera och därmed tvinga sina medborgare att sitta och tigga på våra gator. Det var i Rumäniens största TV-kanal och Nyhetssändning och jag måste erkänna att inte trodde de skulle våga sända mina skoningslösa ord. Där trodde jag fel. All heder åt rumänsk TV och deras respekt för yttrande- och pressfriheten. Att jag sa att romerna från Rumänien är landets ambassadörer väckte en hel del reaktioner. Det är de vi dagligen ser och påminns om utanförskapet. Men givetvis finns en massa ambitiösa, begåvade rumäner i Sverige som inte är lika synliga. Här kan ni se inslaget. 

Nu önskar jag er som firar påsk denna helg Glad Påsk och alla andra en trevlig helg! Vi ses snart.

Dela på

4 Svar på “Långfredags skörd”

 1. Kalle Paska!
  (Fröken skrev så på svarta tavlan när vi skulle lära oss säja Glad Påsk! på grekiska i tredje klass.
  Varför?
  Vi hade fått en ny tjej i klassen som kom från Grekland….
  Vilket minne jag har!

 2. Ursäkta så mycket.
  Det heter Kalô Paska!
  (kanske Fröken förenklade lite för oss 9-åringar?).

  Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *