”Mammorna” har brutit tystnaden

Mammorna nu utgiven av Alexandra Pascalidou

Efter ett par års intervjuande och resande runtom i landets allra fattigaste förorter och skrivande har min bok ”Mammorna” äntligen landat. Jag kan inte minnas när jag senast grät så mycket under en skrivprocess. Att möta mammorna, att lyssna på inspelningarna, att skriva ner deras sorger, deras drömmar som blev mardrömmar, deras förtvivlan och frustration men också förhoppningar om en morgondag har varit fruktansvärt omtumlande. På 345 sidor ryms mödrar från Rosengård till Rinkeby, från Kronoparken till Kronogården. Mammor som förlorat sina barn i dödsskjutningar eller kriminalitet men också mammor som lyckats fostra föredömen mot alla odds. Ofta ensamma.

Den här boken måste alla läsa. Det är livsviktig litteratur. Inte för att jag skrivit de utan för att Mammorna äntligen får komma till tals. Tystnaden är bruten. Och det är inte som många kan tro att de medvetet valt att tiga och avvärjt en massa förfrågningar. För vissa var det viktigt att känna förtroende men faktum är att de flesta aldrig har blivit tillfrågade. Ingen har brytt sig helt enkelt.

Här kan ni beställa boken billigast. Klicka och Beställ nu

Idag får ni praktisera er demokratiska rättighet. Missa inte chansen att göra er röst hörd. För alla dem som kämpat och kämpar.

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *