Mascara och Modetips

Hej fina ni. Jag borde egentligen skriva om mascara, dagens outfit och det bästa läppstiftet för att locka läsare har jag förstått efter en briefing kring bloggmysteriet. Men jag har ingen outfit att outa. Jag går mest i pyjamas eftersom jag varit sjuk i två veckor och jag drog på mig ett par gröna jeans idag när jag skulle föreläsa. De enda jag kommer in i efter att ha tröstätit glass, godis och bullar non-stop i soffan.

Idag föreläste jag om Retorik Södertörns Högskola. Det är ett av mina absoluta favoritämnen. Konsten att tala och övertyga. Det var dock inte lätt att efterträda De Nya Moderaternas spin-doctor Per Schlingmann som är en fantastisk föreläsare som framgångsrikt genomfört Moderaternas metamorfos. Ändå gick jag upp där, laddad med hostmedicin och penicillin, och fick min underbara publik att skratta och gråta med alla mina berättelser. Trots yrsel och förvirring. Knepet är att tala direkt ur hjärtat, att låta berättelserna bära budskapet och att låta den egna personligheten slå ut i full blom utan att försöka efterlikna någon annan. Jag delade med mig av mina många misslyckanden och katastrofala framträdanden som blivit mina bästa läromästare.

Sen väntade lek i parken och snack i sandlådan med Ruben Sallmander och Viggo Cavling om kultur kontra kommersialism och Dramatens utmaningar. Ni fattar. Oglamouröst men trevligt. Allt detta utan läppglans. Men snart lovar jag att komma med lite mode och make-up-tips. Om det är det ni längtar efter?

Dela på

15 Svar på “Mascara och Modetips”

 1. Alexandra, du har så mycket mer och intressantare ämnen att förmedla än dagens outfit och färg på läppstift. Lämna det åt någon annan och fortsätt skriva på ditt vis och precis som du skriver låt den egna personligheten slå ut i full blom och efterlikna ingen annan.

 2. Kära Alexandra, det är väl kanske inte direkt läppglans och färg på byxor som jag önskar läsa om. Du har så mycket annat trevligt och intressant att dela med dig av, vilket du har skämt bort mig/oss med, fortsätt så, naturligtvis i den mängd du själv orkar med.
  Tack för att du finns.
  Tomas

 3. Du är så bra utan blingbling. Men snälla..schlingman är väldigt duktig på det han gör..Drabbar dessvärre de som är svagas ti samhället och gynnar de starkaste. Tänk klass!

 4. Fortsätt bara att vara den du är och skriv precis om det som du vill, det är ju det vi tycker om med din blogg! Om det du skriver om berör dig så berör det också oss! =) Och nu när jag har ordet här en liten stund så hoppas jag även att du kryar på dig riktigt snart! =)

 5. Jag anser att det är viktigt att du fortsätter att vara den du är, och vårdar det på bästa sätt, det är då du blommar ännu mer! Vilket gagnar både oss läsare och din familj.
  Ha en fin dag!

 6. Alexandra, tack för alla dina kloka blogginlägg – du ger inspiration! Jag tillhör väl kanske inte den rätta målgruppen för jag är 60 år, men jag har stort utbyte av dina blogginlägg om viktiga frågor som utanförskap, skuldkrisen i Grekland mm. Dina inlägg om Grekland har givit mig många argument att använda runt fikabordet när arbetskamraterna säger att ”de får väl skylla sig själv” och liknande kommentarer.
  En del av dina inlägg skickar jag till mina barnbarn i 20-års åldern för att ge dem inspiration; t ex ditt inlägg om ”Revanschlust och livsavgörande lärare”. Jag tycker mina barnbarn läser nog många bloggar om mode och läppglans och vill visa dem att det finns betydligt intressantare saker att ta till sig. Och de blir alltid lika glada och inspirerade när jag delar med mig av vad du skriver på din blogg.
  Stort tack för all kunskap och all inspiration du skänker oss läsare!

 7. Som du kan se i ovanstående komentarer så är vi, dina läsare, intresserade utav det du alltid har skrivit om. Vill jag läsa om läppstift och outfits finns det gott om bloggar som skriver om det och då läser jag dem… Men jag uppskattar att det finns lite variation.
  Jag älskar den aha upplevelsen jag får ibland när jag läser dina texter, sådant som är självklart för många utav oss är inte självkart för alla svenska medborgare. Jag brukar alltid återkomma till berättelsen om kräftskiva i din bok ”bortom mammas gata”, där du skriver att du var drygt 20 år gammal när du blev bjuden på kräftskiva.. Och det är verkligheten för många utav oss med utländsk bakgrund. Vi känner inte till svenska traditioner för vi får inte alltid tillfälle att delta i midsommarfirandet eller kräftskivor eller knytkalas. Ingen bjuder oss in till sin värld. Självklart gäller inte detta alla, men många. Det är även upp till oss med utländsk bakgrund att ta reda på varför man firar det ena eller det andra i Sverige och vilja lära oss, visa intresse. Och den andra delen är upp våra landsmän (ursprungs svenskar) att ta emot oss och låta oss delta så vi känner oss välkomna.
  Jag brukar tänka på det när jag ser dagens ungdomar med utländskbakgrund som är födda och uppväxta i Sverige, men vet så lite om landet de bor i. Du brukar lyfta fram sociala orättvisor i dina texter då och då och påminna oss om alla har inte samma förutsättningar i livet, men det innebär inte att man inte kan lyckas! Så fortsätt och skriv så som du gör! Mina vänner och jag älskar att läsa och diskutera det du skriver om!

 8. Men kära nån, tänker du låta nån tvinga dig att skriva mer om yta? Då slutar jag nog att gå in här. Kan du inte starta en riktig blogg, som den du hade innan, full av intressanta diskussioner om t ex läget i Grekland och Sverige och världen? Tycker du slösar på din talang här, faktiskt…

 9. Men Alexandra,det är därför jag läser din blogg för att den INTE handlar om det,jag skulle bli besviken om du föll för det, jag gillar när du skriver precis som det är dvs inte så romantiskt, jag älskar dina bitska/beska rättframma kommentarer om tex politik el sociala orättvisor! Kram och trevlig helg!

 10. Yasou
  Önskar komma i kontakt med dig, angående ett repotage om en grekisk konstnär som är påväg bort.
  Hör gärna av dig till min mejl om vidare information.

  Georgios Dukakis

 11. NEJ! Längtar INTE efter mode- och makeup-tips! Är så alldeles väldigt glad över din blogg precis som den är! Uppskattar väldigt mycket dina tankar om Grekland, Europa och Sverige och vad som händer där och hur det hänger ihop. Förstör inte det, och dig själv, genom att hemfalla åt mode, smink och kroppshets! Du behövs med dina kloka tankar, ditt rättspatos, dina kunskaper inom politik mm, som just en motvikt mot mode- kropps och utseendefixering! Snälla, fortsätt så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *