Mediamaraton och amerikanskt journalistbesök

Visst var jag på gymmet idag. Allt annat är lögn och lösa rykten.

IMG_7103

Tack till Anastasia som skickade bilden förresten. Jag har inte satt min fot på ett gym på en månad och jag har ätit som en utsvulten häst. Därtill svullat kardemummabullar, glass och choklad.

Flitiga fredag är snart över. Idag kan ni läsa min Metrokrönika om skönhetshetsen och mediernas kluvna tungor när vi å ena sidan inte duger och översvämmas av tips om hur vi ska eliminera fina linjer, extra kilon, valkar och skavanker och å andra sidan lära oss att älska oss själva som vi är. Om de dubbla budskapen i ungdomsfixeringen å ena sidan och trakasserierna mot de kända kvinnor som tagit till knivar, injektioner och andra metoder för att vara just så evigt unga och perfekta som de förväntas för att överleva i en skoningslös värld. HÄR kan ni läsa den.

Imorse var jag även med i TV4s Nyhetsmorgon och talade om veckans nyhetshändelser. HÄR kan ni kika på detta.

Därefter väntade spännande samtal i Ring P1 som jag även leder hela nästa vecka. Då måste ni ringa på 099-51010. Lyssna HÄR på gårdagens sändning och låt er inspireras.

IMG_7095

Nu är jag hemma med två amerikanska journalistkompisar. Joanna ska sova på soffan, Holly i Melinas säng. De är i Sverige för att skriva i bl.a. Businessweek om syriska flyktingar och deras svenska nystart. Från en ung, blind poet och författare i Fagersta till nyanlända i Södertälje. Fotografen Holly är baserad i Istanbul och har arbetat som krigsfotograf i Afghanistan, Irak, Gaza men också under den arabiska våren och revolten på Tahir torget etc. Hon har förlorat kollegor i bombningar och upplevt fruktansvärda saker men som frilansfotograf har hon inte fått det psykologiska stöd hon behöver. Joanna, min journalistkompis, uppmanar henne att återvända hem till Montana och gå i terapi. Över middagen berättar de om ett hotell i Aten där lobbyn förvandlats till en flyktingsluss där flyktingar och smugglare samlas och hur mycket svårare det blivit för flyktingar att ta sig vidare från Grekland. ISIS framfart har lett till att gränskontrollerna skärpts avsevärt men ändå kan smugglare muta sig fram genom flygplatser och hamnar. Den kommers som pågår med människor i nöd gör mig illamående. HÄR kan ni förresten se Hollys fantastiska fotografier.

Ni som är i stan och har söndagen ledig får gärna följa med mig till Rinkeby Bibliotek där jag ska tala om mitt författarskap kl. 14.00. Jag tar med böcker att signera också. Det är så häftigt med tanke på att det var tack vare det biblioteket mitt skrivande tog fart och min kärlek till böcker föddes.

 

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *