Tillbaka till byn

10350985_10152386207747001_8252352722679084568_n
Igår var jag På Rinkeby bibliotek där de bland annat visade filmer från det att jag var tonåring och talade om min förort till min programledardebut i SVTs Mosaik. Det var roligt och rörande. Några flickor i fjärde klass tyckte det var imponerande att jag som kom från Rinkeby blivit ”berömd” som de sa. ”Du ser ut som en agent” sa den ena flickan. Jag förstod inte och hon förklarade: ”En sådan där hjälte som kan förändra världen”.
Det gör du också, svarade jag.
Sen kom en annan flicka och frågade:

-Är du berömd?

-Ja

-Bor du i ett jättestort hus?

-Nej, jag bor i en liten lägenhet, svarade jag och flickan utbrast: Åh nej vad tråkigt!

Hon berättade att de var åtta barn i familjen. Och att hennes största dröm var ett eget rum.

 

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *