”Min Sanning” i SVT

Hej vänner. Hoppas ni håller värmen i vinterkylan. Själv sover jag tidigt i fleeceoverall för att överleva. Nyligen var jag med i ”Min Sanning” i SVT och det var onekligen en omtumlande eller snarare torktumlande upplevelse för undertecknad som föddes i en tvättstuga. I en timme fick jag förhålla mig till mina och andras sanningar och berätta om erfarenheter som jag undvikit att tala om. För att det gör ont. Men ni som tittat har gjort det lättare genom ert enorma gensvar och kärlek. Den existentiella ensamhet jag talar om har ni lindrat med era brev och berättelser. Ett stort och varmt tack till er alla. Programmet kan ni som missade se genom att klicka HÄR. 

Tack för alla reflektioner och analyser och förlåt mig om jag inte hunnit svara er alla. Nu ska jag skriva manus för Återvinningsgalan som jag ska leda ikväll på Berns. När det gäller återvinning är jag på plussidan då jag sällan shoppar. Jag lånar och återanvänder kläder. Som kostymen här ovan som är uppenbart för stor. Och så slänger jag aldrig mat. Det är sånt man får lära sig redan som barn om man växer upp i en fattig familj där varenda tugga är viktig. Att slänga mat är synd och skam och i grekisk fattigmanskultur finns det en massa vidskepelse kring detta. Att lämna sista tuggan är att slänga bort sin lycka. Vem vill det?

Att släpa sopor och skräp till återvinningsstationer är däremot lite motigare då jag inte ens har en bil. Men det finns alltid någon omtänksam själ som är redo att rycka in om man frågar snällt. Idag ser jag fram emot att få lära mig mer om cirkulär ekonomi och hållbarhet. Hur gör ni med återvinning?

Dela på

Ett svar på “”Min Sanning” i SVT”

  1. Hej Alexandra, jag älskar att gå i secondhand. Vi bor nära pingstkyrkans secondhand här i Mölndal och jag går dit nästan varje lördag. Jag tycker om stämningen. Så opretentiöst och lite kul. Och sedan köpa billigt fika och är jag med familjen kan jag säga… Jag betalar. Det är en skön känsla. Nyss köpte jag ett soffbord för 150kr som kostar 2200 på Mio. 1800 på rean på Mio. Kul tycker jag. Hälsningar Malin (Läraren i Hammarkullen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *