Om klass, häxjakt på kvinnor och romsk film

God Gryning vänner. Numera vaknar jag 05.30. Fråga mig inte varför jag går upp som en vampyr mitt i natten. Idag är jag med i ”Efter Tio” hos Malou von Sivers i TV4 där jag bland annat talar om fascinationen för överklassen i dramaserier och AIDS-dagen som närmar sig. Jag berättar om en av de värsta skandalerna från mitt kaosartade hemland där prostituerade HIV-smittade kvinnor tvångstestades, hängdes ut och fängslades strax innan valet. Denna häxjakt har journalisten Zoe Mavroudi gjort en dokumentär om som heter ”Ruins” och som alla borde se. Ni kan se filmen på World Aids Day den 1 dec på ERT Opens hemsida HÄR med engelska undertexter.

Idag kan ni också läsa min Metro-kolumn om de nya invandrarna. Ett par hamnade i Luleå. De är en vitaliserande välsignelse som av många beskrivs som en förbannelse för vårt land. HÄR kan ni läsa den.

Sen åker jag till Göteborg för att inviga en Romsk Filmfestival på Göteborgs Statsmuseum. Nu måste jag skriva talet. Och jag har så mycket i huvudet och så kort om tid. Och så hatar jag att hålla manuslappar när jag framträder.  Håll tummarna.

Det får bli en skön grön klänning med lugnande effekt från Ever Silk:

IMG_1861

Dela på

2 Svar på “Om klass, häxjakt på kvinnor och romsk film”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *