Rapport från Eurovision Song Contest Semifinal 2

Mycket jobb och lite sömn. Men förbaskat roligt är det att jobba som moderator för presskonferenserna på Eurovision i Malmö. Jag står på benen tack vare att jag inte dricker vin eller sprit och nallar wienerbröd hela dagarna i SVTs trevliga Trivselhörna. Igår var det dags för presskonferensen för semifinal 2 och länderna som tog sig vidare till final. Alla mina personliga favoriter var med och jag fick till och med Azerbadjans sångare Farid att göra en salto i början. Klicka HÄR och se presskonferensen. 

Maltas sångare Gianluca som är kirurg till vardags ägnade gårdagen åt att hälsa på barn på Lunds sjukhus. Grekerna i Koza Mostra är festgladast. Rumäniens Cezar är en osannolik karaktär som man skulle kunna göra en film om. Norges Margret är så vacker och begåvad att man vill klona henne.

Innan de klev på scenen hängde vi backstage och jag passade på att ta en bild med Balkans mest egendariska sångerska Esma:

På Euroclub träffade jag återigen underbara 102-åriga Oma:

Den sekelgamla damen handlar dagens Metrokolumn om och den kan ni läsa HÄR. Idag kommer Avicii, jag leder presskonferenser med Big Five och kollar genrepet.

 

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *