Rivstarten på ett Gott Nytt År!

Gott Nytt År! Må 2014 bringa lycka och kärlek och massa medvindar!

Själv firade jag in nyåret med min älskade och fantastiska Malin Berghagen och ett gäng härliga tjejkompisar. Vi gick laget runt och redogjorde för förhoppningar och förväntningar inför det nya året. Efter fyrverkerierna bar det av hem för att inleda nya året i TV4s Nyhetsmorgon om Grekland som tar över ordförandeskapet i EU. Det blir ett spartanskt halvår utan extravaganta symposier och stjärnbeströdda slipsar och gåvor. Ett halvår där EU-gräddan på första parkett får beskåda krisens konsekvenser. Klicka HÄR för att titta.

Sen bar det direkt av till Ring P1 som handlar om stort och smått.

IMG_2406

Sen hade jag en magisk första dag på ett år som känns löftesrikt och lockande. Vi skar upp nyårstårtan med Melina, hennes pappa Johan och min Jacob, vi käkade kinesiskt och tittade på filmen ”People like us” som fick mig att gråta. Kvällen avslutades med skratt till roliga Tina Fey i ”30 Rocks”.

Imorse kunde ni höra mig i P1 morgon om utmaningarna med Greklands ordförandeskap och de skandaler som nu uppdagas. Här kan ni lyssna på det inslaget. Därefter som vanligt ledde jag Ring P1 och belönade mig med årets första semla på Tösses där hockeyproffset Mats Sundin inte var sen med att skoja om bullkalaset som jag och mina väninnor ställt till med.

IMG_2410

Nu väntar ”Disney on Ice” med Melina och sen ska det packas resväskor. Kram på er alla.

Dela på

2 Svar på “Rivstarten på ett Gott Nytt År!”

 1. Hej Alexandra!

  För många år sen hade vi nöjet att ha dig som föreläsare på vårt bibliotek i Söndrumt Halmstad om din bok ” På min mammas gata”. Mycket uppskattat!

  Som Greklandsvänner (vi har besökt Kreta åtminstone tio gånger ) har vi förstås följt krisen i landet. Igår avslöjades en korrumperad affär mellan Grekland och svenska Ericsson Microsystems. I detta sammanhang ställs frågan om Greklands vapenimport som under många år legat på en hög nivå. Det påstås att om EU ålade Grekland att dra ner militärutgifterna till 2, 2 % så skulle landet inte längre ha någon skuldkris. Vad är din åsikt om detta?

  Och vi fortsätter att besöka Kreta!

  Kreta heter ett land mitt ute på det blånande djupet
  vågomsvallat och bördigt och skönt..

  Homeros

  1. Hej och Gott Nytt År! Jag skriver om vapenhandeln och försvaret i min bok Kaos. Den borde ni läsa.Den grekiska vapenhandeln är ett svart hål.
   Kreta är även mitt hemland. Där studerade jag på universitetet i ett år – ett magiskt år. Och sen dess längtar jag alltid tillbaka. Kram på er fina. Vi ses på Kreta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *