Två månader i Thailand kan börja

Tack alla underbara för en fin första vecka på det nya året. Nu packar jag och Melina våra baddräkter, böcker och simfötter och flyttar till Koh Lanta i två månader. Det blir några stopp i Bangkok, Hong Kong och mikroskopiska öar i thailändska vatten som ni kan följa på den här bloggen. Som vi har längtat och planerat. Nu passar vi på innan Melina börjar skolan på riktigt. Vi hoppas få tid att umgås utan stress och press och overaller och tvättstugor och ärenden och allt som tar tid här hemma. Vi kastar klockor och mobiltelefoner, vi lämnar smink och kavajer hemma, kliver ner i flipflops och enkla tygskynken och hänger på stranden under palmerna. Melina lärde sig gå på Koh Samui när hon var sju månader gammal. Den gången tillbringade vi tre månader på en strand i all enkelhet. Den resan glömmer jag aldrig. Nu hoppas jag vi får en lika skön tid tillsammans.

Den 13 januari börjar min Skriv- och träningskurs på Koh Lanta. Där lär jag deltagarna att Skriva sig starka och fria genom olika kreativitetsövningar. Varenda dag börjar vi med olika typer av träning – thaiboxning, joggning, yoga, dans – allt för att den fysiska rörelsen ska få oss att tysta de där rösterna som gärna ifrågasätter, kritiserar och censurerar vår kreativitet. De som tvivlar och tassar runt och rynkar på näsan.

Vi skriver från hjärtat, vi bearbetar och boostar oss själva genom skrivövningar som jag använt som kryckor genom mitt liv. Skrivandet har varit min livboj. När jag inte haft någon att luta mig mot eller något att falla tillbaka på har jag haft skrivandet. Nu vill jag hjälpa andra att finna kraften genom sin egen kreativitet. Det finns några platser kvar på kursen för er som är i krokarna. Klicka HÄR för mer information.

Nu tar jag med mig Melina och Tess Merkels fina barn och flyger över jordklotet. Tess från Alcazar ordnar förresten en fantastisk showdandsskola på Koh Lanta för barn innan hon kommer hem för att tävla i Melodifestivalen. Jag tänker smyga in och dansa med barnen. Anmäl gärna era barn. Medan Melina går i förskolan ska jag passa på att läsa och skriva och träna.

Om det gäller förfrågningar för jobb och föreläsningar och moderatorsuppdrag får ni gärna maila Maggi Fryklöf på: maggi@maggisbyra.se

Igår var vi förresten på Disney on Ice och snälla fotografen Eero skickade bild:

ERO_3852 copy

Dela på

2 Svar på “Två månader i Thailand kan börja”

 1. Önskar er en fantastisk vistelse i Thailand. Njut och ta hand om varandra.
  Du och Melina strålar ikapp och är lika som bär!
  Kram

 2. Kära Alexandra!

  Må Afrodite vara med er, njut av tiden som du har nu med Melina.
  och vindguden Zefiros sprida glädje över dina axlar.
  Kärleksguden Eros följer era fotspår.

  Det är rätt tänkt innan Melina börjar skolan för sedan rasar tiden iväg
  och vips så är barnen vuxna. Jag önskar dig från mitt hjärta allt gott
  till dig och Melina att ni får ett bra år så som du har önskat dig.

  ”Livet är för kort alldeles för kort”.

  Kram Emilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *