Skäggiga Damer, Modiga Merkel och Morsan

IMG_2927

I fredags i Nyhetsmorgon talade vi om FIs framfart och feminismen i valtider. Jag kritiserade Stefan Löfven för machomantran som ekar Metall-krav och för att inte driva Kommunals krav lika hårt om rätten till heltid. Som bekant är Kommunal ett kvinnodominerat fackförbund och när de stora partierna som S och M vänder kvinnorna ryggen är det inte konstigt att många ser ett hopp i FIs feminism. Nu går Löfven ut och kräver rätt till heltid. Givetvis tror jag inte att det är tack vare mig han drar öronen åt sig men vi måste alla höja rösten tills maktens män hör oss. Det gör de förr eller senare.  HÄR kan ni se Nyhetsmorgon som också handlade om Lewinsky och Conchita Wurst från Österrike.

Grattis förresten till Steffo Törnquist som kom till final i Let’s Dance! Här skulle jag helst vilja slänga in lite bilder från min magiska tid i tävlingen men då får ni, med all rätt, en ego-överdos.

Ni som flyger SAS till mitt älskade Aten kan läsa min artikel i Scanorama HÄR. För att ni ska hitta rätt i en fantastisk stad man lätt hamnar fel i.

Under Eurovision igår twittrade jag för glatta livet. Följ mig på @pascalidou. Synd att inte Sanna vann och fantastiskt att Conchita segrade över inskränktheten, intoleransen och allt som slutar med -fobi och förorsakar människor enormt mycket lidande. I mitt FB-flöde imorse hittade jag några riktiga rysarkommentarer bland intoleranta ”vänner”. De finns, även här, i upplysta Sverige, mitt ibland oss. Jag fimpar dem när jag läst klart deras trådar.

För övrigt en eloge till min vackra väninna, modiga Merkel, som gjorde en direktsänd kupp inför 150 miljoner tittare när hon och Alcazar delade ut Sveriges poäng. Tessan hade tatuerat in ”Equal Rights” på underarmen. Med tanke på den växande högerpopulismen, nazismen, rasismen, homofobin i Europa som riskerar att hamna i självaste Europaparlamentet när det snart är val är det viktigt att vi alla, var och en av oss, gör det vi kan för att höja rösten. Ni som röstade igår, rösta i EU-valet. Det kostar inget, det sparar liv och lidande och det lönar sig för alla – även skäggiga damer och marginaliserade människor.

IMG_5942

IMG_2953

IMG_2946

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag fattar inte hur jag fick till detta bildkollage men igår var jag i Malmö Stadsbibliotek och talade om Demokrati. Vid entrén blev jag utstirrad av en bunt SD-are. Det har hänt på flera platser att de filmar och fotograferar och försöker stirra ut mig eller hånskrattar. Oftast är de flera och jag ensam. Men det finns alltid någon snäll människa i närheten, någon jag inte känner, som kommer fram till undsättning och säger något snällt. Tack till er. Ni kan inte ana hur viktiga ni är för mig.
Och bilden på min mor. En hyllning till en heroisk kvinna idag när delar av världen firar Mors Dag. Tack morsan. För allt.

Dela på

Ett svar på “Skäggiga Damer, Modiga Merkel och Morsan”

  1. Hej!Det måste kännas fruktansvärt att stå ensam och bli utsatt för hånskratt,trakasserier från SD-medlemmar!Utstuderat taktik!Ge inte upp för att det är viktigt i dessa tider när höger är på frammarsch i hela Europa att visa mod!Du är inte ensam Alexandra i kampen för DEMOKRATI och MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER!Ha det bra!Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *